Google Adsense Kodu

Yangın Tehlikesi ve Yangın Güvenliği – Çalışma Testi (4)

Yangın Tehlikesi ve Yangın Güvenliği – Çalışma Testi (4)

Soru 1- Toplu yerleşim bölgeleri ve mağaza gruplarının yangın risk tanımlaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Yangına ilk müdahale süresi içinde gerçekleşen faaliyetler aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru sırayla verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- İtfaiye aracının binaya yaklaşmasına engel olabilecek bahçe duvarının en az kaç metresi kolaylıkla yıkılabilecek kadar zayıf yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Giydirme cephe sistemlerinde cephe kurulusunda kullanılan tüm malzemelerin yangına tepki sınıfının en az ne olması beklenir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri yapısal olmayan yangınlar grubuna girmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- 2018 yılı Ocak-Temmuz aylarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimi yangın sayısı istatistiklere göre en çok aşağıdakilerden hangisinde yangın görülmüştür?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi risk bölgelerinin belirlenmesinde irdelenmesi gereken hususlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangisi kentsel risk bölgeleri sınıflandırılmasında riskli bölgedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- BYKHY’in 22 maddesi kapsamında itfaiye araçlarının binaya yaklaşabildiği son sınırdan binanın dış cephesindeki herhangi bir noktasına olan yatay uzaklık en fazla kaç metredir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- BYKHY 22 maddesine göre çıkmaz sokak bulunması halinde iç ulaşım yollarında olağan genişlik en az kaç metre olarak düzenlenmelidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Bitişik nizam olarak düzenlenen imar adalarının uzunluğu kaç metreden fazlaysa yangına karşı ilave düzenlemeler yapılması gerekmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- İç ulaşım yolları yapılırken itfaiye aracının sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için yolların en az kaç ton taşıma kapasitesi olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri yapısal yangınlar grubuna girmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıda verilen yıllardan hangisinde Fundalık Orman yangın sayısı en fazladır?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Risk bölgeleri kaç grupta toplanabilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Tehlikeli maddelerin depolanması ve kullanılması, (BYKHY)' in kaçıncı kısımda yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Nüfusu 10000’in altında olan yerleşmelerde imar planı yapılıp yapılmamasına kim karar verir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Yeni planlanan kentsel alanlarda bitişik nizam olarak düzenlenen imar adalarının uzunluğu kaç metre ile sınırlandırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Yangına karşı yapı elemanları ile duman ve ısı geçirmez alanlara ayrılmış bölge olan Yangın kompartımanı en az kaç dakika yangına dayanabilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı yangın örneklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Yangın ve Yangın Güvenliği - Vize (Ünite-4) Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: