Google Adsense Kodu

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri – Çalışma Testi

1. Hangi tarihli Fransız İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi “Hürriyet baş- kasına zarar vermeyen her şeyi yapabilmektir. Bundan ötürü her insan için tabi hakların kullanılmasının sınırı, toplumun diğer üyelerinin de aynı haklardan faydalanabilmesini sağlayan sınırdır.” diyerek temel hak ve hürriyetlerin düzenlenmesi ve sınırlanması gerekliliğini açıkça ortaya koymaktadır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi mutlak terimlerle ifade edilen haklar dışındadır?

Doğru! Yanlış!

3. İnsan hakları hukukunda genel kural aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. 9 Kasım 1983 te hangi sayılı “Millî Güvenlik Kurulu ve Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanununda (RG: 11.11.1983-18218) (m. 2/a), “millî güvenlik” kavramı, “Devletin Anayasal Düzeninin, millî varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomik dâhil bütün menfaatlerin ve ahdî hukukunun her türlü iç ve dış tehditlere karşı korunması ve kollanması” olarak tanımlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

5. Caddelerdeki, park ve sokak gibi umumi yerler ile, kafe, kahvehane, otel ve lokanta gibi umuma açık yerlerdeki düzene ne denir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilen bilgiler Kamu hak ve hürriyetlerinin düzenlenmesinde Düzeltici Önleme Rejimine girer?

Doğru! Yanlış!

7. Yasaklanmayan her şeyin serbest olduğu sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. 1982 Anayasası’nın kaçıncı Maddesine göre temel hak ve hürriyetler ancak kanunla sınırlanabilir?

Doğru! Yanlış!

9. Hangi kavram, anlam ve kapsam itibariyle, hem askerlik ve hem de millî savunma konuları ile, dıştan gelebilecek tehlike ve saldırılara karşı koyma (dış güvenlik) yanında içte çıkabilecek olay ve kargaşalıklara karşı koymayı (iç güvenlik) da içermektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye de Anayasamıza göre yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde olağanüstü hâl ilan etme yetkisi kime aittir?

Doğru! Yanlış!

11. İnsan hakları alanında uzmanlıklarıyla ve yüksek ahlaki yetenek ve yetkileriyle tanınmış 18 kişiden oluşan komite aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Sözleşme-dışı koruma sistemlerinin hukuksal dayanağı BM Antlaşması kaç yılında kabul edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

13. İşkenceye Karşı Komite üyeleri kaç kişiden oluşur?

Doğru! Yanlış!

14. Örgütlenme özgürlüğüne istinaden Ekonomik ve Sosyal Konsey ile yapılan anlaşma sonunda UÇÖ tarafından özel bir şikâyet bildirim prosedürü kaç yılında hazırlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi Sözleşme-Dışı Koruma organlarından değildir?

Doğru! Yanlış!

16. İşkenceye Karşı Komite kaç yılında kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

17. İnsan hakları ihlalleri ile suçlanan devletler ya da bireylere yönelik şikayetleri kabul etme yetkisine sahip kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Diğer kuruluşlardan farklı olarak üç farklı grubun temsilcilerini içeren ve organları arasında hükümet temsilcilerinin yanı sıra işçi ve işveren temsilcilerinin de yer aldığı kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi anlaşma izleme birimlerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi insan haklarının korunması açısından önemli fonksiyonlara ve sorumluluklara sahip sözleşme dışı koruma organlarından biri kabul edilemez?

Doğru! Yanlış!

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…