Google Adsense Kodu

Felsefe – Çalışma Testi

1. Aşağıdakilerden hangisi, 1970’li yıllarda ortaya çıkmış olan “Uygulamalı etik” kapsamı içinde ele alınan problemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi, Jeremy Bentham’ın yararcılık teorisinde “eylemin ondan etkilenen en yüksek sayıda insana en büyük mutluluk yaratması gerektiğini” ileri sürdüğü düşüncesindeki ölçüttür?

Doğru! Yanlış!

3. Ahlak ile etik arasındaki farklılık-zıtlık açısından hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Sokrates, eudaimonia'ya yalnızca erdemli olan kişinin, birtakım erdemleri hayata geçirerek ulaşılabileceğini ileri sürer. Aşağıdakilerden hangisi söz konusu erdemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi, ölüm cezasının savunuculuğunu yapanların başvurdukları argümanlardan birisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi mutluluk etiğinin kurucusudur?

Doğru! Yanlış!

7. Etikle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi ölüm cezasına karşı çıkan filozofların belli başlı argümanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Orta Çağ dini etiğinin modern versiyonunu hangi filozof oluşturmuştur?

Doğru! Yanlış!

10. Bir konu ya da problemin uygulamalı etik kapsamına girebilmesi için hangi iki şeye ihtiyaç bulunduğu söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki düşünürlerden hangisi muhafazakar düşüncenin önemli teorisyenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Özgürlüğe, bireysel teşebbüs ve sınırlı devlet biçimine vurgu yapan ve daha ziyade rıza, refah, eşitlik ile toplumsal uyuma gönderme de bulunan demokrasi anlayışı hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki sorulardan hangisi siyaset felsefesinin normatif sorularından biridir?

Doğru! Yanlış!

14. “En iyi yönetim biçiminin ne olduğu” üzerine tartışan filozoflar siyaset felsefesine ilişkin ne tür bir problemi ele almış olurlar?

Doğru! Yanlış!

15. Devleti ilahlaştırarak devletin bireyler üzerinde mutlak bir otoriteye sahip olmasını savunan ideoloji grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Gelenekçi, romantik, paternalist, liberal ve yeni muhafazakârlık gibi en az beş farklı muhafazakârlık türünün hepsinde ortak olan şey nedir?

Doğru! Yanlış!

17. Tanımı, “toplumdaki egemen yönetim örgütü” olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Devletin egemen sınıfların çıkarlarını temsil eden, statükonun devamının sağlamaya çalışan bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan ideoloji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Seçimin düzenli, açık ve her şeyden önce rekabetçi olmasını talep eden demokrasi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi demokrasiye yöneltilen eleştirilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

Felsefe - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…