Google Adsense Kodu

2018-2019 – Türk Siyasal Hayatı – Yaz Okulu Sınavı

1. Osmanlı Devleti'nde 1858’de laik nitelikte çıkarılan arazi kanunu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Mustafa Kemal Paşa’yı değişmez genel başkanlığa getiren nizamnamenin kabul edildiği ve Atatürk’ün Nutku okuduğu Cumhuriyet Halk Fırkası Kurultayı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi 1920’ler boyunca devam eden ekonomik politikalar ve faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. 1982 Anayasası ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Muhafazakar düşünce akımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Hukuksal açıdan kendi çıkarlarını koruyacak yetkinlik düzeyinde olmayan kişilerin haklarının korunması için kendisine yardım edilmesi anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Osmanlı Devlet’i hangi olaydan sonra bir Avrupa ülkesi olmaktan çıkıp Anadolu merkezli bir devlet haline gelmek durumunda kalmıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Türkiye’nin Kore Savaşında Güney Kore’ye asker göndermesi hangi uluslararası kuruluşa kabul edilmesi sonucunu doğurmuştur?

Doğru! Yanlış!

9. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti hangi gelişme döneminde ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

10. 24 Ocak 1980 tarihinde kabul edilen kararlarla Türkiye ne tür ekonomik bir yapının kurulması yönünde adım atmıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki siyasilerden hangisi 1980’lı yıllarda başbakanlık görevinde bulunmuştur?

Doğru! Yanlış!

12. 21 Kasım 1924 tarihinde İsmet Paşa’nın hükümetin istifasını sunmasından sonra başbakanlık görevini kim üstlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

13. 1950’li yıllarda yapılan seçimlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. 1982 Anayasası'nda Avrupa Birliği’ne uyum doğrultusunda Kopenhag kriterlerini sağlama amacıyla gerçekleştirilen kapsamlı değişikliğin yapıldığı yıl aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi 30 Mart 2012 tarihli düzenleme ile yürürlüğe giren uygulamalar içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı kapsamında 1930’larda işletmeye açılan kuruluşlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen bir kanunla kaldırılan Şeriye ve Evkaf Vekâleti yerine aşağıdaki kurumlardan hangisi kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

18. 1950’lerde kurulan tek yasal sosyalist parti Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın ________ 'dır/dir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Üç Tarz-ı Siyaset kitabının yazarıdır?

Doğru! Yanlış!

20. Türk siyasal hayatında 1920 yılında yaşananlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türk Siyasal Hayatı - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…