Google Adsense Kodu

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri I – Final Sınavı

1. Bilgisayarlarda verinin çoğunun işlendiği donanıma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi belgede seçili bir metin parçası üzerinde yapılabilecek değişikliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. PowerPoint programında sunum hazırlarken metin, grafik, ses ve video gibi verilerin ekleneceği alan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Veri serileri arasındaki ilişkinin gösterilmesi için kullanılacak grafik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Google ya da Bing arama motorunda bilinmeyen bir kelime için yer tutucu olarak hangi işaretin kullanılması doğru olur?

Doğru! Yanlış!

6. Https ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

7. URL'nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Microsoft şirketinin kullanıma sunduğu Office 365 ve Outlook gibi hizmetleri de bulunan arama motoru aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi kullanıcıların verilerine ve programlarına dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir bilgisayarla erişmesine olanak sağlayan teknolojidir?

Doğru! Yanlış!

10. Giyilebilir teknolojileri anlatan en temel özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Kablo bağlantısını ortadan kaldıran, kısa mesafe radyo frekansı (RF) teknolojisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Cep telefonları ile çok fazla ilgilenip çocuklarını ihmal eden ebeveynlerin durumlarını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Benzer görüşlere sahip bireylerin grup paylaşımlarında bulunarak ortak görüşlerine daha fazla bağlanması durumu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyanın özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki Web seviyelerinden hangisinde kullanıcılar bulundukları pasif rolden aktif bir role geçmişlerdir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi dijital/sayısal medyada karşılaşılan etik ihlaller kapsamında değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi dijital yerlilerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Toplumsal değişimin nedeninin teknolojik değişimler olduğu görüşünü içeren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İnternetin, bilginin yayılmasını ve bilgiye erişimi artırdığı için demokratikleşmeyi sağladığı görüşünü savunan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi ütopyan bakış açısına göre internetin yaygınlaşmasının etkilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Temel Bilgi Teknolojileri I - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…