Google Adsense Kodu

2017-2018 – Uygarlık Tarihi II – Final Sınavı

1. Hz. İsa’da var olduğuna inanılan insani ve tanrısal özelliklerin katışma ve değişme olmaksızın tek bir tabiatta birleşmesi, tek tabiata dönüşmesi görüşüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Magna Carta (Büyük Sözleşme) aşağıdaki ülkelerden hangisinde ilan edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

3. Mısır’da Müslüman olan Türklerin kurduğu ilk bağımsız devlet aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Uzun deniz seyahatlerini, Hint Okyanusu'ndaki gözlemlerini, astronomi ve coğrafi bilgilerini el-Muhit adlı Türkçe eserinde kaleme alan kişi kimdir?

Doğru! Yanlış!

5. Haydn ve Mozart Çağı olarak da bilinen yüzyıl aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Ekonomik yaşamın doğal yasalara bağlı bulunduğunu savunmuş ancak ulusların zenginliğinin kaynağının doğa değil emek olduğunu ileri süren kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Söylediklerinizin hiçbirinde sizinle aynı düşüncede değilim; ancak onları söyleme hakkınızı ölünceye değin savunacağım. diyerek düşünce ve ifade özgürlüğüne vurgu yapan düşünür kimdir?

Doğru! Yanlış!

8. Rasyonalizmin babası sayılan ve her şeyden şüphe ederek ve her şeyi sorgulayarak kesin bilgiye ulaşmaya çalışmış bunu da “Düşünüyorum o halde varım” söylemiyle ifade etmiş olan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aydınlanma Felsefesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. 1775 yılında Buhar makinesini bulan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Avrupa tarihinde 1815-1830 yılları arasındaki döneme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi’nin (1789) temel ilkeleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Sınai mallarının üretiminde kullanılan tarım ürünlerinin (pamuk, çay, kahve vb.) geniş ölçekli olarak yetiştirildiği işletmeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Sanayi Devrimi ilk olarak hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

15. II. Dünya Savaşı Almanya'nın aşağıdaki devletlerden hangisini işgal etmesi ile başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin savunma cephelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Atlantik Bildirisi’nde (1941) yer almaz?

Doğru! Yanlış!

18. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Ulusal Mücadelenin başarıya ulaşmasıyla ölü doğmuş bir antlaşma olarak kabul edilen antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Savaşı’nın genel nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Soğuk Savaş Dönemi’nin (1945-1960) uygarlık tarihi açısından en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Uygarlık Tarihi II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…