Google Adsense Kodu

2017-2018 – Birey ve Davranış – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güdüler kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Sheldon'un fiziksel yapılarını mezomorf olarak tanımladığı kişilerde genellikle gözlenen özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Toplumsal bir varlık olan insanın toplumsal davranışlar gösterdiğini ve duyguların insana çevreye uyum sürecini sağladığını açıklayan duygu kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Gelişim psikolojisinde kullanılan gelişim sürecini kendi ortamında izlemeye dayalı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Tiyatro oyuncularının ve pandomim sanatçılarının yaptıkları taklit hareketlerini açıklayan jest ve mimik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir nesnenin farklı bir şekle sokulmasının hacminde, miktarında, ağırlığında değişiklik yaratmayacağını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Jung'a göre; erkek kişiliğindeki hassas davranışlar ile kadın kişilik yapısındaki saldırgan davranışı ortaya koyan arketipler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. İnsan davranışlarını şekillendiren gereksinimleri bir piramit şeklinde en temel gereksinimlerden en karmaşık olanına doğru sınıflandırmış olan psikolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi birçok insanda stres sonucu ortaya çıkan belirtilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Bireyin bir anda tüm belleğini kaybetmesi ile ilgili dissosiyatif bozukluk aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi bedende görülen diğer adıyla somatoform bozukluklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Başkasının özelliklerini sanki kendi başarısı ya da özelliği gibi üstlenme durumunun ön plana çıktığı savunma mekanizması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi Tutar'a göre; stresin meydana gelmesinde önemli bir yer tutan tutum ve davranışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi psikotik duygusal bozukluklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Sistematik olarak istenmeyen davranışı cezayla eşleştirerek ortadan kaldırmayı hedefleyen davranışçı terapi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. İkna edici mesajlardaki bilginin, sistematik olarak işlenmesi sonucu gerçekleşen tutum değişiminin olduğu aydınlandırma olasılığı modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir bireyin, diğer bir bireye belirli bir biçimde davranması için emir verdiği sosyal etki biçimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Fishbein ve Ajzen tarafından geliştirilmiş olan ve davranışın kendisini değil, davranışın niyetini tahmin etmek üzerine kurulan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdaki terapi yöntemlerinden hangisi diğerlerinden farklı olarak kişinin yaşadığı problemlerin altında yatan kişilik süreçleriyle yani sorunun nereden kaynaklandığını anlamakla ilgilenmez?

Doğru! Yanlış!

20. Bireylerin problemlerini grup arkadaşları önünde eyleme dökerek dışarı vurduğu psikodinamik grup terapisi biçimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Birey ve Davranış - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…