Google Adsense Kodu

2016-2017 – Temel Fotoğrafçılık – Final Sınavı

1. “Fotoğraf makinesinin çevremizde gördüklerimizi sanki gözlerimizle görüyormuş gibi kaydetmesi” ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Fotoğrafçılıkta film teknolojisi ile sayısal teknolojiyi birbirinden ayıran en belirgin özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi örtücü sisteminin temel işlevlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Telemetre netleme sisteminin belirleyici özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Görüntü estetiğini açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Siyah-beyaz bir fotoğrafın açıktan koyuya grinin birçok değerini taşıması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

7. Fotoğraf filmleri sınıflamasında yer alan ortokromatik filmler aşağıdaki renklerden hangisinden etkilenmez?

Doğru! Yanlış!

8. Renkli fotoğrafçılıkta kullanılan ışık kaynakları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

9. Fotoğraf filmlerinin duyarlılığının değişiminden doğrudan etkilenen öge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Hem fotoğraf makinelerinde hem de agrandisörlerde bulunan parça aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi siyah-beyaz karanlık oda çalışmalarında kullanılan agrandisörlerin temel parçalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi yavaş film olarak adlandırılan fotoğraf filmlerinin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Siyah-beyaz fotoğrafçılıkta, negatif filmin bütün karelerinin bire bir boyutunda fotoğraf kağıdına basılması işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi fotoğraf çekim aşamasında kullanılan yardımcı araçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Fotoğraf filmlerinin banyo ve baskı işlemlerinin yapıldığı yere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Hem siyah-beyaz hem de renkli fotoğrafçılıkta kullanılabilen polarize filtrelerin işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi yardımcı gereçler içinde yer alan makro çekim malzemelerinin kullanım nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi siyah-beyaz fotoğrafçılıkta kullanılan düzeltme filtrelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Siyah-beyaz fotoğrafçılıkta, morötesi ışınların varlığının fotoğrafta puslu bir etki yaratması durumunu önleyebilmek için aşağıdaki filtrelerden hangisini kullanmak gerekir?

Doğru! Yanlış!

20. Yoğunluk filtreleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Temel Fotoğrafçılık - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…