Google Adsense Kodu

2016-2017 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Üç Ders Sınavı

1. Silinen dosyaların geçici olarak depolandığı yer aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Çöp e-Posta ve Truva atı gibi yazılımların uluslararası alandaki ortak adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi internette kaynak göstermeden yapılan intihal türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi eşzamanlı iletişim yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Wikilerin çok hızlı gelişmesinin neden olduğu dezavantaj aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bütün yapıya müdahale edebilen administrator kullanıcılarının yanında, ana konular için atanmış moderatörler aracılığıyla da alt konuların yönetiminin yapılabildiği eşzamansız iletişim aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi var olma amacını kısıtlamış ve özel sınırlarla kullanıcılarına hizmet etmeyi öncelik haline getirmiş sosyal ağlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Binlerce kullanıcının katılımıyla gelişmiş bir çevrim içi ücretsiz ansiklopedi olarak hizmet veren wiki aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bilgiyi talep eden bireyler ve bilgi kaynakları arasında sınırların ortadan kalktığı öğrenme yapısını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi etkili ve verimli bir yetişkin eğitiminde bireyin sahip olması gereken özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Kitlesel Açık Çevrimiçi Derslerin üzerine inşa edildiği kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Gereksinim duyduğu bilgiye anında ulaşıp, kendi bilgi, beceri ve yeterlikleriyle örtüştürüp kullanabilen, dahası buna yenilerini katabilen bireyler nasıl tanımlanır?

Doğru! Yanlış!

13. Bilgisayar ve bilgisayarla ilişkili kaynakların çevreye duyarlı olarak kullanılmasını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bulut tabanlı depolama hizmetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bulut tabanlı sunum aracıdır?

Doğru! Yanlış!

16. Çevrimiçi verimlilik yazılımlarının kullanıcı bilgisayarında çalışan geleneksel ofis yazılımlarına göre faydaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Giyilebilir bilgisayarlar, çevre birimleri ve varsa implantların birbiriyle haberleştikleri ağa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Görünüşü ve davranışları insana benzeyecek biçimde tasarlanan robotlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Yapay zekânın performansı hızla artarken, aynı dönemde insan performansında meydana gelenmesi beklenen değişimin sonucuna ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin zihinsel içeriğinin beyinden okunarak bir bilgisayara yüklenmesini tanımlayan kuramsal sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…