Google Adsense Kodu

2015-2016 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final Deneme Sınavı

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri eşzamansız iletişimin özellikleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki iletişim araçlarından hangisi eşzamansız iletişimde kullanılan araçlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Yöneticinin, alıcılara, genel bilgilendirme amacıyla ya da var olan bir sorunsalı çözme odaklı olarak gizli bildirimleri göndermek için aşağıdaki teknolojilerden hangisini seçmesi uygundur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Forum Siteleri için dikkat edilmesi gereken özelliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bir bulut depolama hizmeti değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Yaşamboyu öğrenme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi kitlesel çevrimiçi dersleri geleneksel sistemdeki derslerden ayıran özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Yetişkin eğitiminden söz edebilmek için yetişkin olarak adlandırılan bireylerin sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası Eğitimi Geliştirme Komisyonu tarafından yaşamboyu öğrenmenin gerekliliğine işaret eden önerilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. KAÇD’lerin kullanıcılarına sağladığı temel faydalar aşağıdakilerden hangisi değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi özel bir kullanım gerekçesi olmadığı sürece buluta erişim için daha düşük düzey donanımları kullanmanın faydalarından değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri deneyimlerini paylaşmak için blog yazmak isteyen bir yazarın dikkat etmesi gereken özellikler arasındadır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin yayılma türlerinden birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Hipervizör kavramı aşağıdakiler hangisi ile ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi içinde çok sayıda sunucuyu barındıran, depoladığı verinin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla güçlü ve yedekli elektrik, iklimlendirme ve iletişim alt yapısı bulunan tesislere verilen isimdir?

Doğru! Yanlış!

16. Hangisi, Rogers’a göre teknolojinin yayılma aşamasında teknolojiyi kullananlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Hangisi, günümüzde yayılmasını tamamlamış geleneksel teknolojilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Hangisi, yapay zekânın insan zekâsıyla karşılaştırıldığında ortaya çıkan performans grubundan biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Yapay zekânın insan zekâsıyla aynı güce kavuştuğu noktaya verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Hangisi, günümüzde uzak geleceğe ait olduğu düşünülen ve 2025 yılından itibaren erken çoğunluk tarafından benimsenmesi beklenen teknolojilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…