Google Adsense Kodu

2015-2016 – Temel Bilgi Teknolojileri I – Üç Ders Sınavı

1. Benzer görüşlere sahip bireylerin grup paylaşımlarında bulunarak ortak görüşlerine daha fazla bağlanması durumu hangi kavramla açıklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

2. Hesap tablolarında özet tablo hazırlanırken değerler bölmesine aşağıdakilerden hangisi yer alır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi kişilerin tablet bilgisayarları tercih nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi cep telefonlarında kullanılan kısa mesaj hizmetinin (SMS) gelişmiş halini ifade eden kısaltmadır?

Doğru! Yanlış!

5. Microsoft Word yazılımında belgenin bir bölümünde gerçekleştirilen biçimlendirmenin belgenin bir başka bölgesine kolayca uygulanması için kullanılan kolaylaştırıcı araç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İnternet’te sunucu bilgisayarlar üzerinde bulunan Web sitelerine erişimi sağlayan yazılımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. VEBB hiyerarşisine göre en altta aşağıdakilerden hangisi yer alır?

Doğru! Yanlış!

8. Başarılı bir sunum için en önemli adım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ütopyan bakış açısına göre internetin yaygınlaşmasının etkilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. 1960’ların başında kullanılmaya başlanan, sadece bir satır üzerindeki sınırlı sayıda karakterle oluşturulan metini yazmaya izin veren satır düzenleyicisine sahip cihazlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Türkiye'de İnternetin ticari kuruluşlara ve halka ulaşmasını sağlayan proje aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bir dizüstü bilgisayarda daha yüksek özelliklere yönelik değiştirilebilecek parçalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Toplumun temel dinamiklerini belirleyen birbiriyle bağlantılı düğümler dizisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi teknoloji ile tanışması daha geç olan ve teknolojik dünyaya sonradan uyum sağlamaya çalışan kuşağı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

15. Tablet bilgisayarlar aşağıdakilerden hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

16. Hesap tablolarında bir listenin sıralaması için yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Toplumsal değişimin nedeninin teknolojik değişimler olduğu görüşünü içeren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisinde sözcük işlemcilerde Kes, Kopyala ve Yapıştır işlemlerinin klavye kısayolları sırasıyla, birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

19. Prezi programında hazır bulunan renk seçenekleri aşağıdaki menülerden hangisiyle kullanılır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi medya okuryazarlığı kapsamındaki becerilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Temel Bilgi Teknolojileri I - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…