Google Adsense Kodu

2015-2016 – Eğitim Psikolojisi – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi öğretimsel süreçte yer alan temel görevlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Bireylerin gelişimi açısından çağdaş eğitimin temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Melek öğretmen, etkili bir öğrenmenin gerçekleşmesi adına sınıfındaki öğrencileri öğrenme stillerine göre gruplandırıp, her gruba aynı konuyu farklı etkinliklerle işlemektedir. Yukarıdaki bilgilere göre, bu öğretmen eğitimle ilişkili disiplinlerin hangisinden yararlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Hatırlama, kavrama, analiz, sentezleme ve değerlendirme aşamalarından oluşan bilişsel beceriler taksonomisini ileri süren eğitim bilimci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi genç yetişkinlik dönemi gelişim ödevlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Embriyonun geliştiği ilk 12 hafta içerisinde alınan ilaç ve kimyasal maddeler nedeniyle organ bozukluklarının ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir çocuğun boyunun 110 cm iken bir süre sonra 114 cm’ye ulaşmasını açıklayan gelişim süreci kavramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Bebeğin kendini beslemesi, oyuncaklarla oynaması ve çevresindeki objeleri tanıyabilmesi, keşfedebilmesi ve inceleyebilmesi için gelişmiş olması gereken motor becerisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Ergenlikteki bireysel farklılıklar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Görme, işitme, tat alma, koklama ve dokunma gibi duyularda değişimlerin meydana geldiği gelişim alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Pek çok yiyeceği metobolize etme yetersizliğine yol açan kalıtsal bir hastalık olan fenilketonürinin görülebileceği doğum öncesi evresi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Dış doku, orta doku ve iç doku tabakalarının geliştiği ve organların temel gelişiminin gerçekleştiği doğum öncesi gelişim evresi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi işlem öncesi dönem çocuklarının zayıf olduğu konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Eylül, oyuncak ayısına canlı köpeğine davrandığı gibi davranmaktadır. Eylül’ün böyle davranmasına neden olan durum aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kişilik gelişimini etkileyen çevresel faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir kişinin ailedeki doğuş sırasının onun kişiliğinin şekillenmesinde etkili olduğunu ileri süren kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Haz ilkesine göre, çalışan ve en kısa sürede doyuma ulaşmak isteyen kişilik bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Objektifliği kaybetmeden, olaylara bir başka kişinin bakış açısıyla, geçici bir süreyle ve olaylara onun dünyasıyla bakabilme becerisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Kohlberg’in ahlaki gelişim dönemi evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Piaget’ye göre, çocukların oyunun kurallarına eleştirel bir bakış getirmeksizin uydukları ve bu durumu kuralların uyulmak için oluşturulduğunu belirttikleri gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Eğitim Psikolojisi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…