Google Adsense Kodu

2015-2016 – Birey ve Davranış – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi uyarıcı kaynaklı güdülerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel fizyolojik gereksinimlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi duygu yaşantısı düzeylerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Ödülün kaynağına göre güdülenmede dışsal kaynaklı ödül aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Vücut süreçlerini denge durumuna getirmek için çeşitli kaynakların kullanıldığı organizmanın fizyolojik ihtiyaçları aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Plutchik tarafından ortaya konulan temel duygulardan biridir?

Doğru! Yanlış!

7. İlaç olmayan hapların gerçek bir tedavi etkisi olmamasına rağmen hastaların düşünce olarak kendilerini iyi hissetmelerini sağlamasını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi bir gereksinimin giderilmesinde etkili olabilecek davranışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi duygu kuramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi bilişsel duygu kuramına göre bedendeki fizyolojik değişikliklerin şekillenmesinde etkili değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi yeni doğan bebeklerde görülen reflekslerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bebekleri birbirinden farklı kılan davranış özelliklerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Yaşam boyu gelişim araştırmalarında, aynı insandan farklı zaman dilimlerinde veriler alınarak gelişimin saptanmasına dayanan desen aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Gelişim psikolojisinde kullanılan gelişim sürecini kendi ortamında izlemeye dayalı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi çocukların bilişsel gelişim evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi farklı kişilik özelliklerinin boyutundan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi kişilik ölçme ve değerlendirme tekniklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bireyin fiziksel ve sosyal çevreyle ilişki kurma biçimini şekillendiren, bireyi diğerlerinden ayıran, kendine özgü duygu, düşünce ve davranış kalıplarını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi psikodinamik yaklaşımla ilgili çalışmaları olan kuramcılardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Bebeklerin 18. aya kadar dış dünya ile ağız yoluyla bağlantı kurduğu döneme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Birey ve Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…