Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel Muhasebe I – Vize Sınavı

1. "A işletmesinin cari dönem sonu bilançosu incelendiğinde; dönen varlık toplamının 15.000 TL, öz kaynaklar toplamının 19.000 TL ve kaynaklar toplamının 40.000 TL olduğu görülmektedir." Bu bilgilere göre A işletmesinin duran varlık toplamı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

2. Raporlama döneminde ortaya çıkan ve işletme, yatırım ve finansman faaliyetleri itibariyle sınıflandırılarak sunulan nakit alımlarını içeren tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdaki gelir tablosu bilgilerine göre işletmenin net satışlar tutarı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin muhasebesini ilgilendiren bir olay değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların niteliksel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. "A işletmesinin ortakları, işletme sermayesini 60.000 TL artırmış ve parayı işletmenin banka hesabına yatırmışlardır." Bu bilgilere göre yukarıdaki mali olay aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

7. Yönetim muhasebesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. "_____________, varlık ve hizmetlerin muhasebeleştirilmesinde elde edilme maliyetlerinin esas alınması gereğini ifade eden muhasebenin temel kavramıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Bu soru iptal edilmiştir.

Doğru! Yanlış!

9. Bu soru iptal edilmiştir.

10. "A işletmesi toplam maliyeti 3.000 TL olan 50 çift ayakkabıyı, çifti 100 TL'den nakit para karşılığında satmıştır." Bu bilgilere göre A İşletmesinin kârı veya zararı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

11. Para tahsilatlarına ait belgelerin toplandığı fişe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. "______________, bir işletmenin kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri, belirli bir tarihte özet olarak sunan finansal tablodur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. Varlık hesaplarının işleyişi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Mali nitelikli bir olaya ilişkin ispat edici belgenin ilk olarak kaydedildiği yasal defterler aşağıdakilerden hangileridir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıda verilen tabloların genel adı nedir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. İşletme sahipleri tarafından işletmeye verilen aktiflerin kaynağına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki bilanço gruplarından hangileri ödenmiş sermaye, sermaye yedekleri, kâr yedekleri, geçmiş yıl kârları veya zararları ile dönem net kârı veya zararı kalemlerini içerir?

Doğru! Yanlış!

19. "_______________, mali nitelikli bir işlemin tarafları, tarih, içerik, miktar ve tutar olarak belirlenmesi işlemidir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru bir şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

20. 31 Aralık itibarı ile düzenlenen ilk zorunlu mizan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel Muhasebe I - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…