Google Adsense Kodu

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (1)

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (1)

1. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal yapıyı açıklayan başlıca sosyolojik kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Hofstede’nin kültür araştırması sonuçlarına göre aşağıdakilerden hangisi belirsizlikten kaçınmanın en yüksek düzeyde yaşandığı ülkelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Birsen Gökçe’nin bir taraftan kır ailesinin alışkanlıkları, tutumları ve değer yargılarıyla çevrili diğer taraftan kent yaşantısının etkisi altında kalan bir aile tipi olarak tanımladığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Laisizmin 1842’de Fransız Akademisi tarafından yapılan tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Evrensel, tüm dünyada kendine bağlı kiliseler bulunan anlamına gelen statüye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de işçi ve işverenlere toplu iş sözleşmesi, grev ve lokavt haklarını tanımıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Dinin herşeyi tanımlayacak bir referans haline gelmesi durumunda seküler bir ortamdan söz etmenin mümkün olmadığını ileri süren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Hazine Müsteşarlığının görevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Hazine Müsteşarlığı, 10 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tüm görev ve yetkileriyle Maliye Bakanlığı ile birleşip, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı adını aldı. Güncelleme: 05.04.2022

9. Dini kendinden başka bir şeye indirgemeyen ve onun iç mantığını keşfetmeyi hedefleyen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir malın yurt dışından ithal edilmesi yerine yurt içinde üretilmesini öngören ve döviz tasarrufu sağlayan sanayileşme stratejisine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında kurulan Gümrük Birliği kaç yılında yürürlüğe girmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. II. Mahmut döneminde, tarihe “anayasacılık devrimi” olarak geçen olay aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir işte bir kişinin çalışması yeterli olacağı halde, daha fazla kişinin o işte çalışmasıyla ortaya çıkan işsizlik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Cumhurbaşkanının en önemli görevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Türkiye’de son dönemdeki istihdam oranlarında en fazla paya sahip olan sektör aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Türkiye’de 2002 genel seçimlerinde uygulanan seçim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de çalışma yaşamının temel sorunlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Cumhuriyeti'nde görev yapmış Cumhurbaşkanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir işverenin çalışanlarını haftalık normal çalışma saatlerinden daha kısa bir süre için istihdam etmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Eğitimin devletin temel ideolojik aygıtlarından biri olduğunu ve çocuğun etkiye en açık olduğu çağda, eğitim yoluyla, sınıflı toplumlarda yerine getirmesi gereken toplumsal role uygun ideolojiyle donatıldığını, toplumsal sınıflarına uygun işler için eğitildiklerini vurgulayan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Türkiye’nin Toplumsal Yapısı - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…