Google Adsense Kodu

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (2)

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (2)

1. Kadınsı (dişil) toplumlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Bir kültürden başka bir kültüre giden bireylerin, yeni kültüre uyum sağlamakta karşılaştıkları güçlük, sıkıntı ve bunalımlara gösterdikleri tepkilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Bireyin birden fazla statüye sahip olmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Üç kişiden oluşan gruba ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. İnsanlık tarihinin bir şeylere sahip olanlarla olmayanlar arasında bir sınıf mücadelesi olduğunu ileri süren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Gerçekliğin doğası hakkında ileri sürülen iddialara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi kültürün maddi ve biyolojik alanda kullanılan anlamlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal yapıyı açıklayan başlıca kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Spencer’in toplumu yaşayan bir organizma olarak görmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Norm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Türkiye'de köy enstitüleri kaç yılında kapatılmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye tarımındaki yapısal ilişkilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Türkiye’de en az görülen hane yapısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Köyden kente göçü kadın bakış açısı ile inceleyen Tahire Erman’a göre aşağıdakilerden hangisi kadınların ve ailelerin kente göç etme isteklerini artıran faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Eğitimde “fırsat eşitliği”nin ancak sınıfsız ve seçkinsiz bir toplumda gerçeklik kazanacağını ileri süren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Bireylerin ya da grupların sosyal statülerine, ailenin geçmişinin ve eğitimin katkısını ifade eden kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Bilginin piyasada alınıp satılan bir ticari meta haline gelmesine neden olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi Serim Timur’un Türkiye’deki aile yapısını analiz etmek için kullandığı aile tiplerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Belirli yaş grubundaki ve aynı seviyedeki bireylere, amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında verilen düzenli eğitime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Ailenin bireyleri sınırlayıcı rollerde uzmanlaştırdığını iddia eden düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Türkiye’nin Toplumsal Yapısı - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…