Google Adsense Kodu

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (8)

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı – Çalışma Testi (8)

1. Aşağıdaki toplumsal gruplardan hangileri birincil gruba örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki kültürün çeşitli kullanım alanları ve ilişkili görevlerinin doğru eşleştirmesi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi erkeksi (eril) toplum değerlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal yapıyı açıklayan başlıca kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri toplumsal yapının parçalarındandır?

Doğru! Yanlış!

6. Türkiye’de yayımlanan ilk monografiyi 1942 yılında “Bazı Ankara Köyleri Üzerine Araştırma” adlı çalışmasıyla yapan toplumsal yapı araştırmacısı sosyolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bireyin birden fazla statüye sahip olmasına statü__________. adı verilir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. Toplumsallaşma ya da geniş anlamıyla eğitim olarak açıklanan kültürel süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. 2011 yılı Dünya Değerler Araştırması sonuçlarına göre Türkiye’de üniversite eğitiminin amacına yönelik olarak ilk sırada verilen cevap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Humbolt, diller arasındaki gerçek ayrımın seslerde ve göstergelerde değil, ________ arasındaki ayrım olduğunu belirtir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de 1990 sonrası eğitim sisteminde yapılan reformlar doğrultusunda gündeme gelen çalışmalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. 2016 yılı Aile Yapısı Araştırması sonuçlarına göre Türkiye'de boşanmaların en büyük nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Okul ve eğitimin, devletin hegemonyasını yeniden inşa etmesine yarayan bir alan olduğunu savunan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri eğitimin günümüzdeki sorunlarının en önemli yapısal nedenler indendir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangileri aileyi işlevselci perspektifte inceleyen kuramcılardandır?

Doğru! Yanlış!

16. 2013 yılı Türkiye Aile Yapısı Araştırmasının yapmış olduğu sınıflandırmaya göre aşağıdakilerden hangisi dağılmış aile türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. 2016 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye'de kadınların ortanca yaşı kaçtır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimat sonrası kurulan Avrupa tipi okullar ile verdikleri eğitim düzeylerinin eşleştirilmesi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi modern kapitalizm çağında, eğitimin yaptığı katkılardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Murdock’a göre aşağıdakilerden hangisi ailenin temel işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Türkiye’nin Toplumsal Yapısı - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…