Google Adsense Kodu

Türk Dili II – Çalışma Testi (11)

Türk Dili II – Çalışma Testi (11)

1. “ Konu ” nun tam ve doğru tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. ""Okumak ( ) insanı her yaşta kavrayabilen sevinçlerin en dolgunudur. Voltaire ( ) ( ) Okuma ( ) ruhu yüceltir.” demiştir ( ) "" Yukarıdaki paragrafta yer alan boşluklara sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi eleştiri türünün özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Günümüzdeki şekliyle ilk röportaj örneklerini veren yazar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi 20. yüzyılda insanı yeni bir bakış açısıyla değerlendiren yazarlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi dramın özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi olay öyküsünün özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki romanların özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi yazışma türleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi resmî yazı türlerinin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi akademik üslubun özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi raporun özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisinin ardından düzenlenecek olan bir tutanak kesinlikle olay tutanağı olacaktır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunu anlayabilmenin başlıca şartlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kurgulayıcı metinlerde temel alınan ögelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi okuma sırasında kullanılan stratejilerin amaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi hazırlıklı konuşma türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. ""Başka dillerden geçen bazı sözcükler Türkçede yanlış telaffuz edilmekte ve yazılmaktadır. Örneğin “ hafakan ” sözcüğü “ afakan ” olarak bilinir. "" Yukarıdaki örnekte olduğu gibi aşağıdakilerden hangisinin yazımı yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

19. ""Toplumu yakından ilgilendiren güncel bir konunun değişik görüşlerdeki uzman kişiler tarafından seçkin bir izleyici önünde tartışılmasıdır. Burada değişik görüşlerin eşit oranda temsil edilmesi temel ilkedir. Tartışmayı bir başkan yönetir. Başkan konuyu belirler, konuşmacıları tanıtır, sonra konuşmacılara sırasıyla söz verir. Başkan genellikle yapılan konuşmaları oturumun sonunda toparlayıp özetler. "" Yukarıdaki paragrafta tanıtılan sözlü anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Türkçe karşılığı olmasına rağmen verici dildeki biçimiyle kullanılan sözcüklere örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Türk Dili II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: