Google Adsense Kodu

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (1)

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (1)

1. Duckitt önyargının, belirgin bir biçimde kaçıncı yüz yıla ait bir kavram olduğunu belirtmekte, ondan önce hem bilimsel bir kavram olarak hem de sosyal problem olarak algılanmadığını ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir kişiye karşı, sadece grup üyeliğinden dolayı geliştirilen olumsuz (bazen olumlu) tutumdur, ifadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

3. Üyesi olunan grubun (iç grubun) diğer bütün gruplardan üstün olduğuna ilişkin inançtır. İfadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

4. Belirli bir sosyal grup hakkındaki bilgi ve inançlardan oluşan bilişsel çerçevedir. İfadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

5. Sosyal psikologların önyargıların sonucunda ortaya çıkan bir davranış olarak gördüğü davranış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Allport, önyargıdan en uç ayrımcı davranışa doğru tırmanan kaç basamak ayırt etmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Allport’un ayırt ettiği önyargıdan en uç ayrımcı davranışa doğru tırmanan basamaklar aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. "İki olay arasında gerçekte olmayan bir ilişki algılamak ya da var olan çok az düzeydeki ilişkiyi abartmaktır." İfadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

9. Otoriteryen kişilik kuramında F ölçeğinde, otoriteryen kişiliği saptamaya yarayan kaç boyut mevcuttur?

Doğru! Yanlış!

10. "Sosyal kategorizasyon sürecinde, kategori içi benzerlikleri ve kategori arası farklılıkları abartılı algılama eğilimidir." Aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir kişiye karşı, sadece grup üyeliğinden dolayı geliştirilen olumsuz (bazen olumlu) tutumları ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi üyesi olunan grubun (iç grubun) diğer bütün gruplardan üstün olduğuna ilişkin inanç kavramını ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi belirli bir sosyal grup hakkındaki bilgi ve inançlardan oluşan bilişsel çerçeveyi ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kişiye sadece grup üyeliğinden dolayı olumsuz (bazen olumlu) davranış gösterilmesini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıda ifade edilen davranışlar önyargıdan en uç ayrımcı davranışa doğru sıralandığında doğru sıralama aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

16. Bireyleri temel olarak biz ve onlar şeklinde ayıran önyargı kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Faşizm ölçeğinde yer alan ve otoriteryen kişiliği saptamaya boyutlardan değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Sosyal biliş yaklaşımına göre biz ve onlar tanımlanırken kategori içi benzerlikler ve farklılıkları abartma eğilimi aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

19. Hangisi sosyal biliş yaklaşımının kavramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıda ifade edilen kavramlardan hangisi/hangileri sağ kanat otoriteryenizm kuramının otoriteryenizm boyutlarını oluşturmaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Vize (2) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…