Google Adsense Kodu

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (11)

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (11)

1. Organizasyonların amaçlarını gerçekleştirmesine katkıda bulunan çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Genellikle otorite ilişkilerinden kaynaklanan ve çalışanlardan beklenen işin, kapasitesinin çok üzerinde olması, rol belirsizliği, aşırı iş yükü gibi nedenlerden kaynaklanan çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

3. D.Mc Gregor'un X ve Y Kuramlarına göre aşağıdakilerden hangisi X kuramı birey özelliğidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi otantik liderlerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi grup gelişim süreci aşamalarındandır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi grup etkileşim sürecini belirleyen değişkenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi grup etkileşim sürecini belirleyen değişkenlerdendir?

Doğru! Yanlış!

8. Etnosentrizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi önyargı çalışmalarındaki sosyal biliş yaklaşımına getirilen eleştirilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki saptamalardan hangisi Sherif’in gerçekçi çatışma kuramına ait bir önermedir?

Doğru! Yanlış!

11. "Gruplar, statükolarını değiştiremedikleri durumda, olumsuz olan sosyal kimliklerini olumluya çevirmek için sosyal yaratıcılık stratejilerini kullanırlar." Yukarıdaki açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisi sosyal yaratıcılık stratejilerine örnek olarak verilemez?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi çatışma halindeki grupların çatışmayı ortadan kaldırmak ve ilişkileri geliştirmek için başvurdukları iletişim yollarındandır?

Doğru! Yanlış!

13. Sosyal kimlik yaklaşımı açısından en temel nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Le Bon, bir kitle içinde lider konumundaki kişi ya da kişilerden kaynaklanan davranışların bir kartopu gibi büyüyerek bütün kitleye yayılması durumunu tanımlamak için kullandığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Sosyal kimlik yaklaşımına göre kitlesel süreç aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

16. Tanıdığımız bir kişinin, kendi gelişimimiz dışında bir konu hakkında başarılı olması ve bu başarıdan dolayı gurur duymamız aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

17. Geçmiş davranışlardan sonuçlar çıkarmak, karar almak ve geleceğe rehberlik eden yargılamaların anlamlarıyla ilgili çıkarım yapmaya yardım eden bilişsel yapıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Dearly Bems’in, kişisel bilginin kaynağının kişi tarafından öncelikli olarak yararlı olduğunu; ama belli bir merkezi olmadığını ileri sürdüğü teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Çocukların hemcinslerle oyun modeli ilk kez aşağıdaki dönemlerden hangisinde ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

20. Kitle iletişim araçları, din, sanat ve edebiyat ürünlerinde yansıyan cinsiyetle ilgili inançlar aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Sosyal Psikoloji II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…