Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (30)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (30)

1. Sesi güzel olan, iyi şarkı söyleyen birkaç Roman tanımamız nedeniyle Romanların hemen hepsinin aynı özelliği taşıdığını düşünme eğiliminde olma durumu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

2. Her iki tarafın da iddia ettikleri durumdan vazgeçip ortak bir noktada buluşmaları aşağıdaki çatışma çözüm yaklaşımlarından hangisini kullandıklarını gösterir?

Doğru! Yanlış!

3. Her astı bir birey olarak gören, öğretici deneyimler yaratan dönüşümsel liderlik özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi informel grupların üyelerine sağladığı avantajlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Tarihsel olarak çatışma süreci içerisinde bulunmuş Türkiye ve Yunanistan’ın yaşanan deprem süreçlerinde birbirlerine yakınlaşmalarını aşağıdaki kavramlardan hangisi en iyi açıklar?

Doğru! Yanlış!

6. Bireyin, ilgili grubun üyeliğine duygusal bir önem ve değer atfının eşlik ettiği, belirli sosyal gruplara ait olma bilgisi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

7. "Gruplar, statükolarını değiştiremedikleri durumda, olumsuz olan sosyal kimliklerini olumluya çevirmek için sosyal yaratıcılık stratejilerini kullanırlar." Yukarıdaki açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisi sosyal yaratıcılık stratejilerine örnek olarak verilemez?

Doğru! Yanlış!

8. Tek taraflı olarak değil de karşılıklı işleyen, kişilerin kendi gruplarını çeşitli değerlendirme ve karşılaştırma boyutları temelinde diğer gruplarla kıyaslamalarını içeren süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi beliren norm kuramının önermelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Kitlelerin genellikle ortak değer ve çıkarları paylaşan kişilerden oluştuğunu ve kitle davranışının, belirli tarzlarda davranmaya yatkın olan birbirine benzer insanların bir araya gelmesiyle ortaya çıktığını belirten yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kitleye örnek olarak verilemez?

Doğru! Yanlış!

12. Kitlede, işçi sayısı fazlalığının verdiği rahatlık duygusu ile sorumsuzluk duygusunun ortadan kalkması durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Profesyonel bir aktörün kalabalıklara karşı yapacağı bir konuşmada konuşmasını unutması aşağıdakilerden hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

14. Okul gazetesinde editör olmayı isteyen bir öğrencinin daha sonrasında başarısız olması aşağıdakilerden hangisine neden olmaktadır?

Doğru! Yanlış!

15. "İnsanlar davranışlarında standarta uymaya çalışırlar, davranışlarına standartlara göre bir değer biçerler, bu davranışın beklentileri karşılayıp karşılamadıklarına karar verirler ve bir süreç olarak kıyaslama yapmayı sürdürürler." Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

16. Tesser’in kişisel değerlerin savunulması modeline göre, ilişki içinde olduğumuz insanın performansı kendi gelişimimizi etkiliyorsa kıskançlık gibi eylemlerde bulunuruz. Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

17. Toplumsal cinsiyet kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Toplumsal cinsiyet kalıpyargıları göz önünde bulundurulduğunda aşağıdakilerden hangisi tipik erkek özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi kalıpyargıların olumsuzluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Kız çocuklarının oyuncak bebek ile, erkek çocuklarının ise araba ile oynaması durumu aşağıdaki toplumsal cinsiyet kuramlarından hangisiyle en iyi açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Sosyal Psikoloji II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…