Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (24)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (24)

1. "Mehmet Öğretmen, öğrencilerine bağımsız düşünmelerini, ödevlerini yaparken kitaplardan kopyala-yapıştır yapmamalarını söylemektedir. Fakat sınavlarda sorduğu sorulara kitaptaki bilgiden farklı cevap verenlere veya cevabında yorum bulunduran öğrencilere puan vermemektedir." Mehmet Öğretmen’in içinde bulunduğu çatışma hangi çatışmaya örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Çatışmacı geleneksel yaklaşımla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

3. Genellikle otorite ilişkilerinden kaynaklanan ve çalışanlardan beklenen işin, kapasitesinin çok üzerinde olması, rol belirsizliği, aşırı iş yükü gibi nedenlerden kaynaklanan çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Kenneth Thomas tarafından önerilen davranışsal yaklaşımların çatışma çözüm yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Ali iyi bir öğrencidir ve sınıf birincisi olmayı hedeflemektedir. Fakat ailesinin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle sınıf içi ve sınıf dışı gerekli çalışmalarını yaparken kullanacağı ders malzemelerini alamamaktadır ve sınıftaki diğer öğrencilerden düşük not almaktadır. Ali’nin bu durumu hangi çatışmaya örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

6. Blake ve Mouton yönetim biçim ölçeğine göre, grupta veya örgütte çalışanların kişisel ihtiyaçlarına önem verildiği ancak işin ihmal edildiği liderlik biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Friedler’in Durumsallık Modeli'ne göre ilişkiye yönelik lider aşağıdaki hangi lider tipine benzer?

Doğru! Yanlış!

8. İzleyicilerinin zekalarını yaratıcı bir şekilde kullanmalarını, olaylara akılcı yaklaşımlarını, problemlerini alternatif yollarla çözmelerini ve liderin düşüncelerini sorgulamalarını keşfeden dönüşümcü liderlik özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Lideri yöneticiden ayıran unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir kurumda bulunan yönetici ve altında çalışan kişilerin bir konuyu beraber tartışıp, birlikte karar almaları Vroom-Yetton-Jago modeline göre hangi liderlik modelidir?

Doğru! Yanlış!

11. Çalışanlar, birlikte çalıştıkları arkadaşlarının da kendileriyle aynı sorunları, ilgileri ve acıları paylaştıklarını hissettiklerinde daha motive olmaları aşağıdaki gruba katılma nedenlerinden hangisi ile açıklanır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Cooley tarafından geliştirilen birincil gruplara örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi grup bağlılığını etkileyen faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Grup üyelerinin aktif bir biçimde birbirlerine yardımcı olarak amaçlarını gerçekleştirme yoluna gitmeleri aşağıdaki grup gelişim süreçlerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

15. Üyelerin hava, spor, eğlence, müzik gibi ya da iş yerinde yakın zamanda yaşanan bir olay hakkında konuşmaları grup gelişim sürecindeki aşamalardan hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. S. Devin, toplumdaki grupların çoğuna ilişkin bir kalıpyargımızın bulunduğu ve bu kalıpyargıların çok sık tekrarlandığı için temsil ettikleri grupla otomatik olarak ilişkilendirildiğini öne sürdüğü model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir dolmuşta yaşlı bir teyze önündeki uzun saçlı gence elindeki parayı uzatarak “şunu uzatır mısın kızım” der. Farkedilir ki genç, bir kadın değil erkektir. Bu durum yaşlı teyze açısından aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi F ölçeğinde otoriteryen kişiliği saptamaya yarayan boyutlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Sınıftaki bir kız arkadaşının sürekli ağladığını gören bir lise öğrencisinin “kadınlar sürekli ağlar” şeklinde bir kanı elde etmesi aşağıdaki önyargı kavramlarından hangisiyle örtüşmektedir?

Doğru! Yanlış!

20. Sosyal kategorizasyon sürecinde, kategori içi benzerlikleri ve kategori arası farklılıkları abartılı algılama eğilimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Sosyal Psikoloji II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…