Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (11)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (11)

1. Şartları çok iyi olan bir iş teklifinin, bireyin yaşadığı yere uzak olması durumunda yaşanan çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi otantik liderlik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Örgütün kendisi tarafından belirli işleri yerine getirmek amacıyla oluşturulan ve örgütte belirli yeri olan gruplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Allportun önyargıdan en uç (aşırı) ayrımcılığa giden basamakları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru şekilde sıralanmıştır?

Doğru! Yanlış!

5. "Birbirleriyle daha önceden hiç tanışıklığı olmayan yirmi iki çocuk, kamp (aslında deney) başlamadan önce tesadüfi bir biçimde iki gruba ayrılır. Kamp yerine ayrı otobüslerle gelirler. Birbirlerini görüp duyamayacakları uzaklıkta iki kamp kurulur ve her birine yıkanma, kayıkla dolaşma, ateş yakma vb. konularda ayrı ayrı olanaklar sağlanır tuvaletler ortaktır ama kullanma saatleri farklıdır." M. Sherif’in yukarıdaki yaz kampı çalışmalarının (deneyin) ikinci haftasında iki grubun birbiriyle temasa geçmesi ile hedeflenen amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Sosyal kimlik kuramına göre statülerini yükseltmek isteyen grup üyelerinin kullanabileceği temel stratejiler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi gruplararası ilişkileri geliştirme yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Sosyal dünyanın belirli özellikler (cinsiyet, yaş, ırk, din vb.) temelinde bölünmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Le Bon'un kitleleşme sürecinin psikolojik mekanizmalarını açıkladığı kavramlar aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. Modern sosyal psikolojinin öncüsü Allport, “grup zihni” kavramını reddetmiştir. Buna göre ağıdakilerden hangisi Allport’un düşüncelerinden biri olamaz?

Doğru! Yanlış!

11. Grup ya da kitlenin, onu oluşturan tek tek bireylerden ayrı olarak ve onların üzerinde ortak bir bakış açısını ifade eden yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Sosyal psikolojide kitleyi anormal olarak görmekten uzaklaşan ilk kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. İnsanların kaçınılmaz başarısızlıkla sonuçlanan deneyimleri olduğunda, bunun yeteneksizlikle değil, başka mazeretlerle savunulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi düşük özsaygıya sahip olan bir kişide görülmesi beklenen özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Tesser’in kişisel değerlerin savunulması modeline göre, ilişki içinde olduğumuz kişi, kendi gelişimimiz dışında bir konu hakkında bir başarı gösterdiyse onun başarısından dolayı gurur duymamız durumu aşağıdaki hangi kavrama örnek verilebilir?

Doğru! Yanlış!

16. İnsanların kendi özdeğerlerini doğrulayarak kişisel özelliklerini açıkça davranışa dönüştürmeleri aşağıdaki olumlu benlik oluşturma yollarından hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

17. Toplumsal cinsiyet kalıpyargıları göz önünde bulundurulduğunda, aşağıdakilerden hangisi tipik erkek özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir kadın ya da erkeğin, kadın ya da erkek olarak kendine ilişkin inançlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir insanın hem erkeksiliği hem kadınsılığı andırması ve yerine göre her iki cinsiyetin rollerini de yapması durumu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

20. İçinde yaşadığımız toplumun, kadın ve erkek olarak bizi nasıl gördüğü, nasıl algıladığı, nasıl düşündüğü ve nasıl davranmamızı beklediği aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Sosyal Psikoloji II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…