Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (31)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (31)

1. Aşağıdakilerden hangisi iletişim kaynaklı çatışmaların nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Bireylerin, herhangi bir çatışma olasılığını önlemek için kendi çıkarlarından çok karşı tarafın çıkarlarını üstün tutması durumu aşağıdaki çatışma çözüm yaklaşımlarından hangisine girmektedir?

Doğru! Yanlış!

3. D.Mc Gregor’un "Y kuramı"na göre aşağıdakilerden hangisi bireyin davranış özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Bass’a göre dönüşümsel liderliği tamamlayan ögeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Cooley tarafından geliştirilmiş olan birincil grubunun özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi gruba katılım nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Sosyal kategorizasyon sürecinde, kategori içi benzerlikleri ve kategori arası farklılıkları abartılı algılama eğilimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Faşizm (F) ölçeğinde, otoriteryen kişiliği saptamaya yarayan boyutlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Yoksul bir kişinin kendini diğer gruplarla kıyasladığında “yoksulum ama mutlu bir ailem var” demesi sosyal kimlik kuramı açısından aşağıdaki kavramlardan hangisine örnek olabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Dış grup hakkında olumlu bilgilerin birikmesinin yavaş yavaş onlar hakkındaki kalıp yargıları iyileştireceğini öne süren gruplar arası ilişkileri geliştirme süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Sosyal psikolojide, bir araya gelen bireylerin ait oldukları grubu kayırmaları ve diğer grupla rekabet etmeleri için psikolojik düzeyde gerekli ve yeterli koşulları araştıran deneysel çalışmalar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi beliren norm kuramının önermelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kitle davranışını grup davranışından ayıran bir özelliktir?

Doğru! Yanlış!

14. Lider konumundaki kişiden kaynaklanan duygu ve davranışların bir kartopu gibi giderek büyümesi ve tüm kitleye yayılması aşağıdaki kavramlardan hangisine karşılık gelir?

Doğru! Yanlış!

15. "İnsanlar davranışlarında standarta uymaya çalışırlar, davranışlarına standartlara göre bir değer biçerler, bu davranışın beklentileri karşılayıp karşılamadıklarına karar verirler ve bir süreç olarak kıyaslama yapmayı sürdürürler." Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

16. Tesser’in kişisel değerlerin savunulması modeline göre, "ilişki içinde olduğumuz kişi, kendi gelişimimiz dışında bir konu hakkında bir başarı gösterdiyse onun başarısından dolayı gurur duymamız" durumu aşağıdaki hangi kavrama örnek verilebilir?

Doğru! Yanlış!

17. Kendi kendiniz hakkında ne düşündüğünüzle ilgili ölçüleri betimleyen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi kalıpyargıların olumsuzluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. İçinde yaşadığımız toplumun, kadın ve erkek olarak bizi nasıl gördüğü, nasıl algıladığı, nasıl düşündüğü ve nasıl davranmamızı beklediği aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

20. Birilerinin bizi sevmesini istediğimizde; inancımız ne olursa olsun, onların bizden beklediği davranışa uygun hareket etmemiz aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Sosyal Psikoloji II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı emlak-ilan-kat-mulkiyeti-sorunlari-1.png