Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (29)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (29)

1. Aşağıdakilerden hangisi engellenme durumunda kullanılan temel savunma mekanizmalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Yol-amaç modeli aşağıdaki bilim insanlarından hangileri tarafından geliştirilmiş bir yaklaşımdır?

Doğru! Yanlış!

3. Charles H. Cooley’in ikincil grubunun özelliklerine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. "Allport, önyargıdan en uç ayrımcı davranışa doğru tırmanan beş basamak ayırt etmiştir." Buna göre aşağıdakilerden hangisi linç olaylarını, katliam ve toplu kıyımı içeren basamaktır?

Doğru! Yanlış!

5. Temas denencesi aşağıdaki bilim insanlarından hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Sosyal kimlik kuramı bağlamında alt statüdeki grubun kollektif biçimde üst statüye geçmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. "Çatışma halindeki grupların, çatışmayı ortadan kaldırmak ve ilişkileri geliştirmek için başvuracakları bir yol aralarındaki sorun hakkında direkt olarak iletişim kurmaktır. Bu iletişim üç şekilde olabilir." Yukarıdaki ifadeye göre bu iletişim yolları aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. Sosyal kategorizasyon kuramına göre yapılan çalışmalarda aşağıdakilerden hangisi en önemli bulunan kategorilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Kitle konusunda ilk kuramsal çaba aşağıdaki bilim insanlarından hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

10. Kitlelerin genellikle ortak değer ve çıkarları paylaşan kişilerden oluştuğunu ve kitle davranışının, belirli tarzlarda davranmaya yatkın olan birbirine benzer insanların bir araya gelmesiyle ortaya çıktığını belirten yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir grup üyesi için uygun davranışın ne olduğuna ilişkin grup üyelerince paylaşılan inançlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Genellikle çok sayıda insanın aynı yer ve zamanda bir uyum içinde, yoğun duygusal, ve sosyal normları ihlal eden davranışları için kullanılan terim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi yüksek özsaygıya sahip bireylerin kişisel özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. "Babasının hayalindeki başarılı işadamı olamayacağını anlamak bir gençte kaygı üzüntü yaratır." Yukarıda verilen örnek kişide aşağıdakilerden hangisine neden olmaktadır?

Doğru! Yanlış!

15. Profesyonel bir aktörün kalabalıklara karşı yapacağı bir konuşmada konuşmasını unutması aşağıdakilerden hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

16. "Kişisel bilgiler birçok kaynaktan gelir. Bazıları kendiliğinden gelişiyormuş görünebilir. Açık bir örnek olarak bazı bilgilerin nereden geldiğinden emin olmayabiliriz; ama doğruluklarından emin olabiliriz." Buna göre aşağıdakilerden hangisi kişisel bilgilerin geldiği kaynaklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir grubun üyelerine ilişkin toplumsal inançlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İçinde yaşadığımız toplumun, kadın ve erkek olarak bizi nasıl gördüğü, nasıl algıladığı, nasıl düşündüğü ve nasıl davranmamızı beklediği inancı aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

19. Bireyin kendisiyle ilgili belli bir özelliği hakkında nasıl düşündüğünü gösteren bilişsel yapıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi kalıpyargıların olumsuzluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Sosyal Psikoloji II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı emlak-ilan-kat-mulkiyeti-sorunlari-1.png