Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (13)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (13)

1. Kitleyi ilkel, barbar ve korkunç olarak gören "Kitleyi oluşturan bireyler ne türden olursa olsun, yaşayışları, işleri, karakterleri, zekaları birbirine ne kadar benzerse benzesin ya da birbirinden ne kadar ayrılırsa ayrılsın, kitleleşme sonucu, yalnızca ve yalnızca bu nedenden ötürü kolektif bir ruh kazanır; dolayısıyla her biri, tek başınayken hissedeceği, düşüneceği ve davranacağından başka türlü hisseder, düşünür ve davranır." diyen kuramcı kimdir?

Doğru! Yanlış!

2. "Grup zihni yaklaşımı, grup ya da kitlenin, onu oluşturan tek tek bireylerden ayrı olarak ve onların üzerinde ortak bir zihni olduğunu iddia eder." Buna göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi söz konusu yaklaşım açısından doğrudur?

Doğru! Yanlış!

3. Günümüzde hastalıklar akut ve kronik şeklinde iki başlıkta ele alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi, akut hastalıklardandır?

Doğru! Yanlış!

4. " ________________, benlik kavrayışımızın, kendimizi başkalarının bizi gördüğünü düşündüğümüz gibi görmekten kaynaklanması anlamına gelir. Bizim kendimize nasıl baktığımız ile başkalarının bize nasıl baktığını düşündüğümüz arasında güçlü bir ilişki vardır. Bu kavram Cooley tarafından geliştirilmiştir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Bem’in başkaları hakkında bilgi edinmek için onların davranışlarını gözleme ve sonuçlar çıkarma işleminin aynısını kişinin kendisine uyguladığını iddia ettiği teorisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Benlik düzenlemesine göre bir kişi diyet yapmayı standart olarak belirlediğinde, belirlemiş olduğu bu standart ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

7. Benlik bilgisi pek çok farklı yolla toplanmakta ve bu yollar farklı kuramları açığa çıkarmaktadır. Aşağıda numaralandırılmış kavramlar, sırasıyla bahsi geçen kuramlardan hangilerine aittir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki ihtiyaçlardan hangisi bireylerin streslerini azaltma, işe olan bağlılıklarını artırmada özellikle arkadaşlık ilişkilerini ön plana çıkarmaktadır?

Doğru! Yanlış!

9. Grup üyelerinin homojen veya heterojen oluşu aşağıdaki kavramlardan hangisi ile tanımlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

10. Yapılan bir araştırmada grupların kendilerini hangi konuda diğerlerinden üstün görüyorlarsa karşılaştırmayı o konuda yapmaları aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?

Doğru! Yanlış!

11. Grubun amaçları grup gelişiminin hangi aşamasında gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir iş yerinde çalışanların hijyen açısından galoş takma zorunlulukları olmasına rağmen galoş takmayan kişi öncelikli olarak hangi grup başarısını etkileyen faktörü ihlal etmiş olur?

Doğru! Yanlış!

13. Sosyal kimlik kuramına göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kontrol ve organizasyon aşamasında olan bir grubun özelliklerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Üyesi olunan grubun (içgrubun) diğer bütün gruplardan üstün olduğuna ilişkin inanca ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Dışgrup üyelerinin birbirlerine, içgrup üyelerinin benzediğinden daha fazla benzediğine ilişkin algısal yanılgıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Sosyal kimlik kuramı bağlamında alt statüdeki grupların statükoyu değiştirmek üzere üst statüdeki grup ya da gruplarla direkt olarak çatışma girmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Serap aynaya bakınca ne kadar kötü göründüğünü düşündü. Serap’ın kendisiyle ilgili bu düşüncesi aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi benlik düzenlemesinin bileşenleridir?

Doğru! Yanlış!

20. Biyolojik olarak er ve dişilerin, biyolojilerine bakılmaksızın her ikisininde de hem kadınsı hem erkeksi özellikleri barındırmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Final Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…