Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (15)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (15)

1. Kişinin benlik-şemalarının gelecekte kendisinin nasıl biri olacağına dair tahmini bilgileri içermesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. "Sosyal Karşılaştırma Teorisi, kişinin fikir ve yeteneklerini değerlendirmek için kendini benzer başkalarıyla kıyasladığını iddia ettiği teoridir." Yukarıdaki ifade edilen teori aşağıdaki bilim insanlarından hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

3. “Ben” ve “Beni/Bana” Teorisi'nde ___________ , benliğin iki yönünü ayırt etmiştir. Benliğin “Ben” yönü bilen benliktir. Benliğin “Beni/Bana” yönü bilinen benliktir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi formel gruplar içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Grup üyelerinin bir arada kalmasında etkili olan çekim gücüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi gruplar tarafından karşılanan üye gereksinimlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Altemeyer, otoriteryenizm hakkındaki görüşlerini aşağıdaki kuramlardan hangisine dayandırmıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Sosyal kategorizasyon sürecinde, kategori içi benzerlikleri ve kategori arası farklılıkları abartılı algılama eğilime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Belirli bir sosyal grup hakkındaki bilgi ve inançlardan oluşan bilişsel çerçevelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. "Türk toplumundan tesadüfi olarak seçilmiş bir örneklemde yer alan kişilere, kendilerine verilen 32 kategorilik bir listede hangi kategorileri daha önemli ve önemsiz gördükleri sorulmuştur." Buna göre, Türk toplumunda en önemli bulunan kategorilerden önem sırasına göre en basta olanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi gruplar arası temasın gruplar arası ilişkileri tam olarak nasıl geliştirdiği ile ilgili olarak yakından bakılması gereken konulardan biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri iletişim kurma yollarındandır?

Doğru! Yanlış!

13. Bir grup üyesi için uygun davranışın ne olduğuna ilişkin grup üyelerince paylaşılan inançlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Sosyal kimlik kuramına göre kitle üyelerinin "biz" diye adlandırdığı kategori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal cinsiyete ait kişilik özellikleriyle ilişkili kalıpyargılara yönelik yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen kadınlara özgü betimlemelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Toplumsal olguların tarihsel olarak değişen olgular yerine hiç değişmeyen sabit bir özleri olduğunu iddia etmeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Schwartz'ın analizi sonucunda iki uçlu üç boyutta grupladığı değerlerden hangisi, insanların doğal dünya ve sosyal dünyayla ilişkilerini betimlemektedir?

Doğru! Yanlış!

18. Bireysel psikolojik ve sosyal fonksiyonellikler açısından kültürler arasında karşılaştırmalar yapan psikoloji disiplinine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Kişinin yaşam tarzı değişikliği yapma sırasında farklı zamanlarda farklı biliş ve süreçleri kullandığını ileri süren modeller aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Süregiden ve genellikle geriye döndürülemeyen hastalıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…