Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (8)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (8)

1. Bir deneyde bağımsız değişkende yapılan değişimin uygulanmadığı ve deney grubu ile karşılaştırmak için kullanılan grup aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangileri arşiv araştırmasının sınırlılıklarından değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Psikolojik sosyal psikolojinin temsilcisi olan McDougall tüm görüşünü aşağıdaki kavramlardan hangisine dayandırmıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Modern sosyal psikolojide deneysel yönteme ağırlık veren ilk bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Araştırmacı bulunduğu ilde liselerdeki öğrencilerin sanal ortamda oynanan bir oyun hakkındaki görüşlerini incelemek istemektedir. Araştırmacının yukarıda yapacağı araştırmada kullanmak istediği yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Nedensellik yüklemelerinde bulunulurken “tutarlılık, belirginlik ve yaygınlık” bilgilerinin kullanıldığı kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir kişinin sahip olduğu mesleği öğrenip onun dürüst bir insan olduğunu varsaymak, izlenim oluştururken aşağıdaki bilgi türlerinden hangisinin kullanıldığını gösterir?

Doğru! Yanlış!

8. Başarıdan pay çıkarıp başarısızlıktaki sorumluluğu yadsıma eğilimi aşağıdaki yükleme süreci yanlılıklarından hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

9. Aynı filmde rol alan, iki yakışıklı aktör Murat Boz ve Burak Özçivit’i izleyen Irmak, aslında daha önceleri Murat Boz’u çok beğenmemesine rağmen, onu Burak Özçivit’in yanında gördüğünde daha yakışıklı ve çekici olduğunu düşünmüştür. Bu durum izlenim oluşturmada kullanılan bilgilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

10. Ayşe en yakın arkadaşının sinemada film izlemeyi sevmediğini ve bu yüzden ne zaman bir filmi sinemada izlese, film ile ilgili negatif yorumlar yaptığını bilmektedir. Bu durumda birlikte değişim kuramına göre nedensellik yüklemede kullanılan bilgi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Gerçekte aralarında hiçbir ilişki yokken ya da çok az ilişki varken, iki değişkenden birinin diğeriyle ilişkili olduğu inancına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Polislerin tarafsız, dürüst, yardımsever oldukları düşüncesi nedeniyle sokakta başımız sıkıştığında gözümüz öncelikle polis arar. Yukarıda verilen örneğe göre insanların kafasında canlanan düşünce şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Siz yere düştüğünüzde yer kaygandır, ayağınız takılmıştır; ama arkadaşınız düştüğünde, bu onun beceriksizliğidir. Yukarıdaki ifade sosyal biliş kavramlarından hangisine en iyi örnektir?

Doğru! Yanlış!

14. Türü temsil eden ve zihnimizde olan modele ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Zihinsel kısa yollarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Bir toplumdaki kültürü, o toplumun bireylerine kazandırma sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Ayşe annesinden önce şehir dışında bir haftalık tatil için izin istemiş, annesi izin vermeyince bir günlüğüne aynı mahalledeki arkadaşında kalmak için izin almayı denemiş ve annesi bu isteği kabul etmiştir. Ayşe’nin kullandığı boyun eğdirme tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir otobüste giderken otobüsün içinin soğuk olduğunu hissediyorsunuz. Yanınızda oturan yolcu ise otobüsün sıcak olduğunu söylüyor ve siz belki de bu yolcunun ateşi olduğunu düşünüyorsunuz; fakat aynı anda çok sayıda başka yolcu da otobüsün ne kadar sıcak olduğundan yakınmaya başladığında siz hatanın kendinizde olduğunu, aslında otobüsün gerçekten de sıcak olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Bu durumda uyum sağlama aşağıdaki hangi etmenden kaynaklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi, grubun vaadiyle bireyin grupla olan ilişkisinde bireyi etkileyen olumlu güçlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Yoksullara yardım edilmesi, küçük bir çocuğun botlarını çıkarması için annesinden yardım istemesi, sosyal sorumluluk temeline dayanan insanları etkileme yollarından hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Sosyal Psikoloji I - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…