Google Adsense Kodu

Mantık – Çalışma Testi (13)

Mantık – Çalışma Testi (13)

1. Bir kişinin bir iddiayı yalnızca başkaları için doğru, ama kendisi için doğru olmadığını söyleyerek reddetmesi aşağıdaki safsata türlerinden hangisi içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. "Bu telefon en son model, bunu satın kıskanacak." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

3. "Hırsızlık doğru bir davranıştır, çünkü herkes çalıyor." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

4. "İşten izin almak için şefine uğrayan işçi, amcasının genel müdür olduğunu söyleyerek izin almasını kolaylaştırmak istemektedir." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

5. "Paris’e gittim çok güzeldi. Demek ki Fransa çok güzel bir ülke" örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

6. "Şeker ve unu güvenle yiyebiliriz. O halde kurabiye sağlıklı bir yiyecektir." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

7. Başka seçenekler olmasına karşın, karşısındaki kişiyi iki seçenekten birini seçmeye zorlayan safsata türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. "Meleklerin olmadığını ispat edemediğimize göre, melekler vardır." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

9. "Mavi kazağını her giydiğinde kaza yapan Ali, kazağının lanetli olduğunu ve onu her giydiğinde başına birşey geleceğini düşünmektedir." örneği aşağıdaki safsata türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

10. "Kaynayan su buharlaşır" önermesi aşağıdaki önerme türlerinden hangisi içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. “Elbisenin rengi kırmızı veya mavidir.” önermesi aşağıdakilerden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

12. "Okullarda Çoklu Zeka Kuramı uygulanırsa öğrenciler %80 başarı sağlar. Çoklu Zeka Kuramı okullarda uygulanıyor. Bu durumda öğrenciler başarılı olacak." örnekte verilen çıkarım için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Örnekte verilen çıkarım için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. İkinci öncül koşul önermesinin artbileşenini evetlediği, sonuç olarak da önbileşenin evetlenmesinin çıktığı yanıltmaca aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. "Pastanın içinde ya böğürtlen ya da frambuaz vardır. Frambuaz konmadı. Öyleyse pastanın içinde böğürtlen vardır." örneği aşağıdaki çıkarım türlerinden hangisine girer?

Doğru! Yanlış!

16. "Halk referandumda yeni anayasaya ye evet diyecek ya da hayır." aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

17. Koşul önermelerinin artbileşenlerinin farklı olduğu, önbileşenlerinin aynı ya da farklı olabildiği önermeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. "Böyle giderse dersten kalacağım. Fakat böyle girmeyecek. Öyleyse dersten kalmayacağım." çıkarımı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. "Korkuyorsan gitme." ifadesi aşağıdakilerden hangisi ile aynı anlama gelir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Klasik Mantık - Final (5-6) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…