Google Adsense Kodu

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri – Çalışma Testi (8)

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri – Çalışma Testi (8)

1. Kişinin bütün sorumluluk kendisine ait olmak üzere haklarını dilediği gibi kullanabildiği sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. İmar Kanunu’nun 2maddesinde “Belediyeler veya valiliklerce (__________) ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir” denilmektedir. Bu hüküm aşağıdaki rejimlerden hangisinin bir ifadesidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi yasallık ilkesinin istisnalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Temel hak ve özgürlüklerin sınırlanmasında ölçülülük ilkesi göz önünde bulundurulmalıdır. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde ölçülülük ilkesine ters bir durum söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

5. 2001 yılı değişikliği göz önüne alındığında, 1982 anayasasında yer alan temel hak ve özgürlüklere ilişkin “genel sınırlama” sebepleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre, aşağıdakilerden hangisi mutlak terimlerle ifade edilen haklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi olağanüstü hâlin ve sıkıyönetiminin sonuçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Temel hak ve özgürlüklerin sınırlanmalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki haklardan hangisi olağanüstü hâllerde sınırlanabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre, aşağıdakilerden hangisi temel hak ve özgürlükleri sınırlandırıcı sebeplerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Sözleşme-içi koruma sistemleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar aşağıdakilerden hangisinde yargılanır?

Doğru! Yanlış!

13. BM düzeyinde sözleşme–dışı koruma sistemleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na kişisel başvuru yapmak için gereken şartlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Sözleşme–dışı koruma usullerinin dayanağı niteliğindeki sözleşme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki insan hakları sözleşmelerinden hangisinde, sözleşme izleme komitelerine ağır ve sistematik ihlallerle ilgili soruşturma yetkisi verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Anlaşma İzleme Birimlerinin sekretarya hizmetlerini aşağıdakilerden hangisi yürütmektedir?

Doğru! Yanlış!

18. BM sistemi içerisinde insan haklarının geliştirilmesi ve korunması faaliyetlerini koordine etmek, danışmanlık hizmeti vermek, insan hakları alanında teknik ve mali yardım sunmak, insan hakları eğitimin, halk bilgilendirme programlarının gerçekleşmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına aktif bir şekilde katkıda bulunmak, mevcut sistemin etkinliğini ve verimliliğini sağlamak amacıyla kurulan BM birimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi sözleşme–içi koruma usullerinde kullanılan denetim metotlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki sözleşmelerden hangisi İnsan Hakları Komitesi tarafından izlenmektedir?

Doğru! Yanlış!

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…