Google Adsense Kodu

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri – Çalışma Testi (9)

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri – Çalışma Testi (9)

1. Aşağıdakilerden hangisi İHAM’ın idari birimlerindendir?

Doğru! Yanlış!

2. Açıkça kabul edilemez başvurular ile açıkça dayanaktan yoksun başvuruları elemekle görevli yargısal formasyon aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Dairelerin Büyük Daire lehine yargılamadan el çekmesi için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi başvuru hakkının kötüye kullanılması niteliğindeki başvurulardandır?

Doğru! Yanlış!

5. İHAM’a başvuru ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi dairelerin kararını kesin hüküm haline getirir?

Doğru! Yanlış!

7. Mahkeme kararlarının uygulamasından sorumlu birim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Anayasa’ya göre belirtilen sınırlama sebeplerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi temel hak ve hürriyetleri kanunla sınırlamanın ölçütlerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve TBMM İçtüzüğünün Anayasa’ya şekil ve esas bakımından uygunluğunu denetlemekle ve bireysel başvuruları karara bağlamakla görevli organ hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Kişilerin TBMM’nin çıkardığı ve haklarını ihlal eden kanun ve KHK’lere karşı kendilerini koruyabilmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilme yoluna ne denir?

Doğru! Yanlış!

12. “Hukuki güvenlik” ilkesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

13. Konusu suç teşkil eden emrin yerine getirilmemesi, aksi takdirde yerine getirenin sorumlu olacağına ilişkin hüküm hangi ilke ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

14. Türkiye İnsan hakları ve Eşitlik Kurumu’nun üye sayısı ve toplantı yeter sayısı sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurunun süresine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Hangi tarihli Fransız İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi “Hürriyet baş- kasına zarar vermeyen her şeyi yapabilmektir. Bundan ötürü her insan için tabi hakların kullanılmasının sınırı, toplumun diğer üyelerinin de aynı haklardan faydalanabilmesini sağlayan sınırdır.” diyerek temel hak ve hürriyetlerin düzenlenmesi ve sınırlanması gerekliliğini açıkça ortaya koymaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi mutlak terimlerle ifade edilen haklar dışındadır?

Doğru! Yanlış!

18. İnsan hakları hukukunda genel kural aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. 9 Kasım 1983 te hangi sayılı “Millî Güvenlik Kurulu ve Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanununda (RG: 11.11.1983-18218) (m. 2/a), “millî güvenlik” kavramı, “Devletin Anayasal Düzeninin, millî varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomik dâhil bütün menfaatlerin ve ahdî hukukunun her türlü iç ve dış tehditlere karşı korunması ve kollanması” olarak tanımlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

20. Caddelerdeki, park ve sokak gibi umumi yerler ile, kafe, kahvehane, otel ve lokanta gibi umuma açık yerlerdeki düzene ne denir?

Doğru! Yanlış!

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…