Google Adsense Kodu

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (6)

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (6)

1. Gelir arttığında talebi azalan mallara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangileri talep eğrisinin kaymasına neden olur?

Doğru! Yanlış!

3. Marjinalistler, aşağıdaki varsayımlardan hangisini kullanarak bireyin bir mala ilişkin talep eğrisinin negatif eğimli olduğunu ispatlamaya çalışmışlardır?

Doğru! Yanlış!

4. Bir iktisadi kaynak olarak, çalışanların sahip oldukları bilgi ve becerilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Uzun dönemde üretimin en düşük maliyetle gerçekleştirildiği üretim ölçeğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Üreticilerin her ilave birimi üretmek için kabul etmeye hazır oldukları minimum fiyatlarla piyasada oluşan denge fiyatı arasındaki farkların toplamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Tüketici ve üretici artığının toplamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Belli bir miktar üzerinden alman ve miktarsal vergiler olarak da tanımlanan vergilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ulusal endüstrileri diğer ülke üreticilerinin rekabetinden koruma amaçlı bir devlet müdahalesidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki kavramlar ve bunları açıklayan ifadeler ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

11. Üretimde kullanılan emek girdi miktarı 8 birimden 9 birime çıktığında emeğin toplam fiziksel ürünü 120 birimden 128 birime çıkıyorsa emeğin marjinal fiziksel ürünü kaç birimdir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir firmanın ürettiği ürünün piyasa fiyatı 3 TL ve emeğin marjinal fiziksel ürünü 13 ise marjinal ürün hasılası kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

13. Herhangi bir piyasada tüketicilerin memnuniyetini azaltmadan, üretim faktörlerinin bir başka piyasada kullanılmasının olanaksız olduğu duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Yeni açılan özel bir hastanenin Anadolu Üniversitesi personeline %20 indirim uygulaması, aşağıdaki fiyat farklılaştırması türlerinden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki piyasalardan hangisinde farklılaştırılmış veya homojen ürün, az sayıdaki büyük ölçekli firma tarafından üretilir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir piyasaya veya uzmanlık alanına giriş için devlet tarafından yapılan düzenlemelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi monopolcü rekabet piyasasındaki firmalara kısmi monopol gücü kazandırır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki endüstri yapıları ve bunlara ait uzun dönem arz eğrisinin şekli ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Kısa dönemde piyasa fiyatının, tam rekabetçi firmanın AVC eğrisinin minimum düzeyinin altında gerçekleşmesi durumunda aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

20. Tam rekabet piyasasında yeni firmaların piyasaya girmesi aşağıdaki eğrilerden hangisinin kaymasına neden olur?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İktisada Giriş I - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…