Google Adsense Kodu

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (2)

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (2)

1. Uzun dönemde, üretimde kullanılan girdiler iki kat artırıldığında üretim miktarı da iki kat artıyor ise üretimde aşağıdakilerden hangisinin varlığı söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

2. Sınırlı parasal olanakları ile faydasını maksimize etmek isteyen bir tüketicinin mallara harcadığı son liraların marjinal faydalarını birbirine eşitlemesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Diğer değişkenler sabitken, tüketicilerin geliri arttığında tüketicilerin o mala olan talebi de artıyorsa bu mallara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi tekelci rekabet piyasasının özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi, harcanabilir gelirin ne kadarının tasarruf edildiğini gösterir?

Doğru! Yanlış!

6. Fiyatlar genel düzeyindeki sürekli azalışlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi, devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomideki harcama bileşenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Gelir düzeyi sıfır iken yapılan tüketim harcamalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Devletin olmadığı dışa kapalı bir ekonomide harcanabilir gelir düzeyi 300 milyardan 400 milyara arttığında tüketim harcamaları da 290 milyardan 370 milyara artmışsa marjinal tüketim eğiliminin değeri kaçtır?

Doğru! Yanlış!

10. Ekonomik dalgalanmaların daralma ve durgunluk dönemlerinde toplam talepteki azalmaya bağlı olarak ortaya çıkan işsizliğe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Sabit kur sisteminde resmi makamlarca ülke parasının değerinin diğer ülke paraları karşısında düşürülmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Bütün dünyayı etkileyen, üretim düşüşlerine ve yüksek işsizlik oranlarına yol açan Büyük Buhran hangi yılda başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi Merkez Bankalarının başlıca işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Yeni Klasik ekonomistler ile Yeni Keynesyen ekonomistlerin uzun dönem üzerinde uzlaştığı konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Bankaların mevduat kabul edip kredi vermeleri sonucu para arzında gerçekleşen artışa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Ekonominin performansını yönlendirmek için hükümet harcamaları ve vergilerin ayarlanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi toplam arz eğrisinin sola kaymasına neden olur?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi reel varlıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Mal ve hizmetlerin değerlerinin belirlenmesinde kullanılması, paranın aşağıdaki işlevlerinden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi toplam talep eğrisini sağa kaydıran nedenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - İktisada Giriş – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…