Google Adsense Kodu

Halkla İlişkiler – Çalışma Testi (10)

Halkla İlişkiler – Çalışma Testi (10)

1. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niceliksel araştırma yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler uzmanlarını televizyonu bir araç olarak kullanmaya yönelten nedenler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Blog kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin uygulama alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi propagandanın özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler çalışmalarında bütçe oluşturma nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Halkla ilişkiler kampanyalarında hedef kitle ile iletişimde farkındalık yaratılması, dikkat çekilen konunun diğer insanlarla paylaşılması ve davranış biçimine dönüştürülmesi hangi kuramla açıklanır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin yararlandığı iletişim kuramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. İç ve dış çevrelerin kurumla ilgili düşüncelerini, kurumun halkla ilişkiler faaliyetleri konusunda ne düşündüklerini ortaya koyan, böylelikle gelecekte neler yapılması gerektiğine ilişkin ipucu elde edebilmek amacıyla yapılan araştırma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. İnsan ihtiyaç ve isteklerini tanımlayan, bu istek ve ihtiyaçları karşılamak için ürün ve hizmetleri sunan, bir değer karşılığında ürün ve hizmetleri kullanıcıya sağlayan yönetim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin pazarlamaya sağlayabileceği katkılar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi kurum dışı halkla ilişkiler faaliyetlerinde kurumun yakın dış çevresini oluşturan gruplardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler faaliyetlerini planlamak amacıyla yapılacak araştırma türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Duyurum kavramının tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir araştırmacının yanlış veriler uydurduğu ya da araştırma prosedürü üzerine yanlış rapor verdiği etik dışı davranış türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler eğitiminde dikkate alınması gereken konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi kriz sonrası dönem içerisinde ele alınan kriz aşamalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Kültürel sermaye ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Siyasal olarak demokrasi ile yönetilen toplumlarda, kanun yapıcıların belirli çıkar gruplarının iradeleri yönünde etkilenilmesi için girişilen faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama amaçlı yapılan sponsorluk faaliyetlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Halkla İlişkiler - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…