Google Adsense Kodu

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (4)

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (4)

1. Tablet ile oyun oynamanın hafıza üzerindeki etkisinin araştırıldığı deneysel bir çalışmada ________ grubundaki çocukların günde ortalama üç saat tablet ile oyun oynamalarına izin verilirken ________ grubundaki çocukların tablet ile oyun oynamalarına izin verilmez. Bu çalışmada tablet ile oyun oynamak ________ değişkendir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri sırasıyla ve doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2. Duyguların oluşumu, duyguların motor ya da otonom sistem aracılığıyla dışa vurumu, ilişkili hafızaların biçimlenişi ve güdülenme gibi beyin işlevlerini yerine getiren yapı/sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Görme duyusu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Bu tabloya göre psikolojinin düşünce okulları ile bu düşünce okullarını geliştiren bilim insanlarının doğru eşleştirmesi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. Araş gittiği mahalle pazarında alışveriş yaparken bir satıcının asık suratlı olduğunu ve müşterilere karşı çok itici davrandığını görmüş ve satıcının o gün içinde zabıtalarla tartıştığından dolayı moralinin bozuk olduğunu bilmediği için satıcının kötü bir insan olduğunu düşünmüştür. Yukarıdaki bilgilere göre Aras'ın bu davranışı aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

6. Frederick W. Taylor’un çalıştığı fabrikadaki işçileri gözlemleyip Bilimsel Yönetim Prensiplerini hazırlamasındaki temel hedefi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi tükenme yaşayan bireyin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Bir mal, hizmet veya fikrin kimliği belirli bir kişi veya kuruluş tarafından bir bedel karşılığında yüz yüze olmayacak bir şekilde medyada hedef kitlelere tanıtımına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi ön yargının davranışsal boyutuna bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

10. Bireylerin saldırgan davranışlarının nedenlerinin araştırıldığı bir çalışmada aşağıdakilerden hangisi bireyin saldırganlığını tetikleyen çevresel faktörler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. Zor gününde destek olunan bir arkadaştan yardım istendiğinde yardım etmemesi aşağıdaki toplumsal normlardan hangisinin ihlali anlamına gelir?

Doğru! Yanlış!

12. Tuğberk, şu an çalıştığı işten çok daha iyi koşullara sahip bir iş teklifi almış fakat patronunu ve şirketini yarı yolda bırakmak onu vicdanen rahatsız edeceği için eski işinde kalmayı bir ahlaki yükümlülük olarak görüp eski firmasında çalışmaya devam etme kararı almıştır. Yukarıdaki bilgilere göre Tuğberk'in bu tutumu aşağıdaki örgütsel olgulardan hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Yönetici Mert Bey, çalışanlarının bazılarıyla iş dışında da görüşmekte ve bu çalışanlarıyla işle ilgili diğer çalışanlara kıyasla daha fazla konuyu masaya yatırıp paylaşmaktadır. Bu durum diğer çalışanları rahatsız etmektedir. Yukarıdaki bilgilere göre Mert Bey aşağıdakilerden hangisine aykırı hareket etmektedir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi dönüştürücü bir liderin özellikleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Bir kişinin marka hakkında herhangi bir tutumu yokken daha önce hiç duymadığı bir ürünü sadece reklamını izledikten sonra denemeye karar vermesi aşağıdaki kuramlardan hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. Otomobillerin yakıt performansının önemli olduğunu düşünen bir kişinin alacağı otomobili seçerken bu kriteri gözönünde bulundurması aşağıdaki tutum işlevlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

17. Sosyal yargı kuramına göre bireylerin, kabul etme alanına yakın düşen mesajların içeriklerinin kendi fikirlerine daha yakın olduğunu düşünmelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İlk kez Edward L. Thorndike tarafından ortaya konan ve bireyin zekası, girişkenliği veya dış görünümü gibi tek bir özelliğine bakarak kişi hakkında genel anlamda olumlu bir izlenim geliştirmeyi ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Okulda arkadaşları tarafından dışlanan bir kimse Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre aşağıdaki ihtiyaç türlerinden hangisini karşılayamamaktadır?

Doğru! Yanlış!

20. Trompenaars yaklaşımı içinde yer alan, bireyin hiyerarşide yükseldikçe gücünün ve karar verme sorumluluğunun arttığı, ayrıntılı iş tanımları ile kurallar ve planlamaya önem verilen iş odaklı kültür boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Psikoloji - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…