Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (18)

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (18)

1. "Kuş kavramına bir örnek istendiğinde kaç kişi devekuşu der? Kuş dendiğinde ilk akla gelenlerin serçe, bülbül vb. olması tesadüf değildir." Yukarıdaki durumu açıklayan kavram oluşturma modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Birbirini kısmen kapamış iki kitaba bakıldığında, üzeri daha çok kapanan kitabı daha uzak mesafedeymiş gibi algılamak aşağıdaki tek göze bağlı ipuçlarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir fabrikadaki çalışma ilişkilerini bizzat o fabrikaya giderek ve herhangi bir müdahalede bulunmadan incelemek aşağıdaki araştırma yöntemlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir nesneye bakıldığında iki gözün nesneye ait birbirinden biraz farklı iki imge görmesini sağlayan ve insan gözlerinde arası 6 cm olan mesafeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. İnsanın yaşamında peşine düşeceği amaçlar seçmesi ve bu amaçlara ulaşmak için çaba sarf etmesiyle ilişkili olan psikoloji kavramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri dilin, onu evrim basamağının daha altında yer alan hayvanların iletişim sistemlerinden ayıran özelliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

7. Duygu Çemberi Modeli’ni geliştiren bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Bireyin elindeki atacın tellerini düzleştirip sıkışan küpesini çıkarabileceğinin aklına gelmemesi aşağıdaki problem çözümünü engelleyen faktörlerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. Önyargı, uyum gibi birey ve sosyal çevresi arasındaki etkileşimleri ortaya koymaya çalışan psikoloji alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Karelerin ve noktaların aynı kutu içinde durduğu bir resimde kareleri bir grup olarak algılamak aşağıdaki gruplama ilkelerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Guthrie'nin bitişiklik ilkesine dayanarak istenmeyen davranışları değiştirme amacı ile kullanılabilecek yöntemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Alfred Adler’in kişilik kuramına göre insanların “en iyi” olmak istemelerinin altında yatan neden aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Kişilerden söz konusu tutuma yönelik ifadelerini 1'den 5'e kadar sıralanan ve farklı katılım derecelerini ifade eden bir skala (1=kesinlikle katılmıyorum, 2=katılmıyorum, 3=kararsızım, 4=katılıyorum, 5=kesinlikle katılıyorum gibi) üzerinde değerlendirmeleri istenen ölçek tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. İstenmeyen duyguları, düşünceleri ve istekleri bilinçten uzaklaştırmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. "Öğrenme kavramıyla kişilik gelişimini açıklamaya çalışan ve içsel/dışsal denetim tipini ortaya koyan Julian Rotter, kuramını ________________ üzerine kurmuştur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri uç değerler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Pavlov'un klasik koşullanma kuramına göre aşağıdakilerden hangisi öğrenilmiş tepkidir?

Doğru! Yanlış!

18. İçe dönük ve dışa dönük kavramlarını ilk kez ortaya atan psikolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Tutumun, tutum objesine karşı inanç ve fikirleri içeren boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin üniversite sınavında istediği bir bölümü kazanması, fakat üniversitenin uzak bir şehirde olması nedeniyle yaşadığı çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Davranış Bilimleri II - Yaz Okulu Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…