Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (12)

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (12)

1. Aşağıdakilerden hangisi ikincil dürtülerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Zekâ, problem çözme, dil öğrenme ve zihinsel faaliyetler gibi gözlemlenebilir ve ölçülebilir faaliyetlere odaklanan psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Hareketin sabit nesne imgelerinin hızlı bir biçimde arka arkaya sunulmasıyla oluşturulduğu görünürde hareket türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Yapısalcı yaklaşıma karşıt bir anlayış olan ve bilincin içeriğinden çok bilincin fonksiyonları üzerine yoğunlaşan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Kişiliğin bilinçaltında yer alan ve insanların doğuştan gelen ilkel istek ve dürtülerini içeren kişilik bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Pavlov'un Klasik Koşullanma Modeli'ne göre koşullu ve koşulsuz uyaranın birlikte verilmesiyle elde edilen ve koşullu uyarana yönelik öğrenilmiş tepkiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Ablası her gün spora gittiği için küçük kardeşinin de spora karşı olumlu bir tutum geliştirmesini açıklayan öğrenme modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Freud’un insan zihnini; bilinç, bilinç öncesi ve bilinçdışı olarak üç katmana ayırdığı model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Pekiştirmenin tepki sayısına göre elde edildiği aralıklı pekiştirme tarifesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Sınavda kopya çeken öğrencinin okulunun bir dönem uzamasını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bireyin değişik durumlar karşısında sergilediği, kendine özgü duygu, düşünce ve davranış örüntüsü olarak tanımlanan kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Piyano çalan yedi yaşındaki bir çocuğun verdiği konserler sayesinde özgüvenli ve uyumlu bir kişiliğinin olması, aşağıdaki kişiliğin gelişimine etki eden faktörlerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

13. Çok sevdiği arkadaşı öğretmenini sevmiyor diye, çocuğun da öğretmenini sevmemeye başlamasını açıklayan tutum değişim kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Bireyin kendi ilgi ve ihtiyaçlarını diğer tarafın kaybetmesi pahasına ilk sıraya koyduğu çatışma stili aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir kişinin özellikleri ya da davranışları nedeniyle değil, sadece içinde bulunduğu gruba aidiyeti nedeniyle maruz kaldığı haksız ve adil olmayan davranışa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Lazarus ve Folkman'in, stresi kişi ve çevre arasındaki ilişki bağlamında tanımladığı model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Tutumun objesi ile ilgili inançları içeren tutum öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Üniversiteden yüksek puan alan bir öğrencinin okumak istediği iki üniversiteden birini seçmek durumunda kaldığında yaşadığı kişi içi çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Başına gelen olumsuz olayları sürekli düşünerek kendini çaresiz ve başarısız hisseden bir kişinin yaşadığı durumu açıklayan kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Tutum ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Davranış Bilimleri II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…