Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (34)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (34)

1. Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramına göre kişisel tatmin ve kişisel başarı aşağıdaki ihtiyaç kategorilerinden hangisinin altında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Stadyumlardaki skor panoları aşağıdaki görünürde hareket türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

3. Cattell'e göre yeni durum ya da problemler ile uğraşılırken kullanılan ve eğitimden çok az etkilenen zekâ türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Çevresel koşulların davranışı nasıl ve ne kadar belirlediğini ortaya koymak için genellikle laboratuvar ortamında insan olmayan deneklerle çalışan psikoloji uzmanlık alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Beş Faktör Kişilik Modeline göre bireyin meraklı olması, değişime yatkın olması ve bağımsızlığı tercih etmesi aşağıdaki boyutlardan hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

6. Tolman'ın en önemli çalışması olan ve öğrenildiği halde bireyin davranışlarında görülmeyen ancak teşvik edici bir ortamda ortaya çıkan davranışlar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Guthrie'nin bitişiklik ilkesinin istenmeyen davranışları değiştirme amacı ile kullanabileceği yöntemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Freud'un psikodinamik yaklaşımına göre, çocuğun birçok dürtüsünü frenlemeyi ya da kontrol etmeyi öğrendiği 6-11 yaş arası psikoseksüel dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Pavlov'un Klasik Koşullanma Kuramına göre, köpeğin önüne et konulduğunda ağzının sulanması nasıl bir tepkidir?

Doğru! Yanlış!

10. Edimsel Koşullanma Kuramı aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

11. Farklı durumlar ve zamanlarda bireyin ayırt edici davranış düzenlerini etkileyen karmaşık ve psikolojik nitelikler bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Freud'a göre aşağıdakilerden hangileri kişiliği oluşturan unsurlar arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Öğrenilmiş iyimserlik kavramıyla iyimserliğin sonradan öğrenilebileceğini savunan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Organizmanın stresörle savaştığı ve onu yenmeye çalıştığı genel adaptasyon süreci aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Önyargıların davranışa dönüşmüş haline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Canan, çok sevdiği arkadaşı Pelin ile buluşup kahve içmek ile uzun zamandır vizyona girmesini beklediği sinema filmini izlemek arasında kararsızlık yaşıyor. Canan'ın yaşadığı kişi içi çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Kişinin herhangi bir şey hakkında nasıl davranması gerektiğini belirleyen, o şey hakkındaki hisleri, inanışları ve düşünceleri toplamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Evliliğinde problemler olan bir kişinin kendi evliliğindeki problemlerini çözmeye çalışmak yerine evliliklerdeki problemleri anlamaya çalışması aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

19. Kişilerden söz konusu tutuma yönelik ifadelerini 1'den 5'e kadar sıralanan ve farklı katılım derecelerini ifade eden bir skala (1=kesinlikle katılmıyorum, 2=katılmıyorum, 3=kararsızım, 4=katılıyorum, 5=kesinlikle katılıyorum gibi) üzerinde değerlendirmeleri istenen ölçek tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin kendisinin de içinde bulunduğu sosyal gruba yönelik negatif yargılar sonucunda ortaya çıkan olumsuz durumları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Davranış Bilimleri II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…