Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (33)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (33)

1. Kırmızı bir elmanın bir kısmının güneşte, bir kısmının ise gölgede kaldığında elmanın tümünün kırmızı olarak algılanması aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Stadyumda futbol maçı izleyen bir bireyin kaleciye odaklanması durumunda zemin aşağıdakilerden hangisi olur?

Doğru! Yanlış!

3. Çocukların liderlik özelliklerini incelemek için onlarla birlikte sınıf ortamında bulunmak aşağıdaki araştırma yöntemlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. İngiltere’de yaşayan insanların mutluluk kaynakları ile El Salvador’da yaşayan insanların mutluluk kaynaklarının farklı olacağından yola çıkılarak yapılan bir araştırmadaki psikoloji bilimi bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Bebeğin annesinin sesini tanımasında etkili olan faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Şekil-zemin ilişkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Telefonda konuşurken karşı tarafın sesinin sık sık kesilmesine rağmen bireyin söylenenleri algılayabilmesi aşağıdaki gruplama ilkelerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

8. İnsan davranışlarının altında yatan bilinçdışı güdüleri araştıran psikoloji bilimi bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. İşlevselcilik ve onun temsilcisi William James ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin doğrudan ilgi alanına giren konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Bilgisayar teknolojilerinde bilgili bir kişinin, bilgisiz bir kişiye göre bilgisayar arızalarını daha etkili bir şekilde çözebilmesini sağlayan faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Bireylerin ihtiyaçlarının basitten karmaşığa doğru ilerlediğini, bir ihtiyaç doyurulduktan sonra diğer bir ihtiyacın ortaya çıktığını savunan güdü kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Freud'a göre insan davranışlarının altında yatan temel içgüdüler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Her bireyin g faktörü olarak adlandırılan genel bir zekâ faktörüne sahip olduğunu savunan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Duygunun, olayın kendisinden değil, olay hakkındaki yorumlarımızdan ortaya çıktığını ileri süren kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Bilge, öğrenme kavramını oluştururken o kavramı en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğü bilgi ve davranış gibi terimlerden yola çıkıyor. Bilge'nin yukarıda kullandığı kavram oluşturma modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Matematikteki pisagor formülü aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

18. Dünyayı anlamak için kullanılan kategori ve ilişkilerin dilden türediğini ve dilin dünyanın algılanış biçimini yapılandırdığını savunan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bireyin öfkelendiğinde vücut ısısının artması aşağıdaki duygu bileşenlerinden hangisinin sonucudur?

Doğru! Yanlış!

20. Bir deneyimin parçalara ayrılarak anlaşılmaya çalışılmasının, deneyimin bütün olarak sahip olduğu anlamın kaçırılmasına sebep olacağını savunan psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Davranış Bilimleri II - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…