Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (31)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (31)

1. Pavlov'un Klasik Koşullanma Modeli'ne göre dış uyaranlar tarafından harekete geçirilen ve doğuştan gelen öğrenilmemiş tepkilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir bölgenin mekânsal düzenine ilişkin zihinsel temsiline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir kişiye, objeye veya konuya yönelik olarak geliştirilen ve sürekliliği olan tepki örüntüsüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin bu anısını unuttuktan sonra, bir gün yolda yürürken bir arabanın fren sesini duymasıyla birlikte kendi kazasını ve acısını hatırlaması aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

5. Stanford-Binet zekâ ölçeği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Düşük düzeyde işbirliği ve girişkenlik içeren, çatışma çok yükseldiğinde ortamı sakinleştirmek ve zaman kazanmak için yapılabilecek olan çatışma ile başa çıkma stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Dünyayı anlamak için kullanılan kategori ve ilişkilerin dilden türediğini ve dilin dünyanın algılanış biçimini yapılandırdığını savunan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. “Bilgisayar metaforu” kavramının kullanıldığı psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Duygu Çemberi Modeli’ni geliştiren bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bireyin işinden çıkartıldığı haberini alınca yaşadığı stresle mücadele etmesi ve savaş vermesi genel uyum sendromunun hangi aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

11. Psikoanalitik yaklaşımın temsilcisi Freud'un insan zihni ve davranışlarını açıklarken kullandığı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri birincil dürtüler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Descartes'a göre, dış gerçeklikten bütünüyle yalıtılmış olarak düşünülen ve bedenden bağımsız olanı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Maslovv’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı'na göre nefes almak ve uyumak aşağıdaki ihtiyaç kategorilerinden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Freud’un insan zihnini; bilinç, bilinç öncesi ve bilinçdışı olarak üç katmana ayırdığı model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Gruplama ilkeleri açısından uzayda birbirine yakın olan nesneleri bir grup olarak algılama eğilimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi tutum gelişiminde rol oynayan etkenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Sabit nesne imgelerinin hızlı bir biçimde arka arkaya sunulmasıyla yaratılan görünürde hareket türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. “Öğrenilmiş iyimserlik” kavramıyla iyimserliğin sonradan öğrenilebileceğini savunan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Ruhsal bozuklukların nasıl ortaya çıktığını araştıran ve ruhsal bozukluklara tanı ve tedavi üretmeye çalışan psikoloji alanına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Davranış Bilimleri II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…