Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (29)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (29)

1. Evde her gün kullandığınız fincanı ters dönmüş ya da yamuk dururken görseniz bile tanımanız aşağıdaki algısal değişmezlik ilkelerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. İsveç’te yaşayan işsiz bir kişinin psikolojik sıkıntıları ile Türkiye’de yaşayan işsiz bir kişinin psikolojik sıkıntılarının kültür, zaman, mekân gibi faktörlerin etkisiyle birbirinden çok farklı olacağını savunan psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Binalardaki reklam panoları ya da stadyumlardaki skor panoları aşağıdaki görünürde hareket türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Yol kenarındaki iki çizgi birbirine ne kadar yakınlaşırsa, mesafeyi o kadar uzak algılamak aşağıdaki tek göze bağlı ipuçlarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

5. İnsan davranışını yönlendiren bilinç dışı güdülerin olduğunu savunan ve psikanaliz tedavi yöntemini geliştiren bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Yapısalcı akıma karşı çıkan ve zihnin anlaşılmasında bireyin yaşamına sağladığı yarar üzerinde durulması gerektiğini ifade eden psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Önyargı, uyum gibi birey ve sosyal çevresi arasındaki etkileşimleri ortaya koymaya çalışan psikoloji alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Karelerin ve noktaların aynı kutu içinde durduğu bir resimde kareleri bir grup olarak algılamak aşağıdaki gruplama ilkelerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. Gürültünün stres üzerindeki etkisinin araştırıldığı bir deneyde bağımsız değişken aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Algı ve duyum ilişkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Zekâ, problem çözme, dil öğrenme gibi gözlemlenebilir ve ölçülebilir zihinsel faaliyetlere odaklanan psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Güdü kavramının bileşenleri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kavramların işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Bireyin elindeki atacın tellerini düzleştirip sıkışan küpesini çıkarabileceğinin aklına gelmemesi aşağıdaki problem çözümünü engelleyen faktörlerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

15. Bireyin öfkelendiği zaman göz bebeklerinin büyümesi ve kalp atım hızının artması durumlarını içeren duygu bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi ikincil dürtülere bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

17. Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı’na göre prestij, başarı, yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak aşağıdaki ihtiyaç kategorilerinden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Çoklu zekâ kuramını geliştiren kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Ehliyet almak için sınavlara hazırlanan birisinin sınav günü çok heyecanlandığı için sınavda başarısız olması aşağıdaki güdü kuramlarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

20. Matematikteki pisagor formülü aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Davranış Bilimleri II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…