Google Adsense Kodu

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Çalışma Testi (2)

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Çalışma Testi (2)

1. Öncülüğünü Şevket Süreyya Aydemir’in yaptığı ve Türk Devrimi’ne ideolojik bir çerçeve kazandırmayı amaçlayan hareket (yayın) aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Atatürk döneminde iki kez çok partili hayata geçme denemesinde bulunulmasının ve bu yönde teşvik edici davranışlar sergilenmesinin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Sadabat Paktı’nı imzalayan devletlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'deki tarımsal yapının özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Sovyetler Birliği’nin, II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’nin Doğu sınırında toprak talep ettiği, Boğazların ortak savunulması ve Montrö Antlaşmasında revizyon yapılması konularını gündeme getirdiği konferans aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. II. Dünya Savaşı sırasında ulusal ekonomi ve savunma konularında düzenleme yapılması için hükümete geniş yetkiler veren yasal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. 1996’da Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren sorun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı yıllarında Türkiye ekonomisinde meydana gelen gelişmelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Cumhuriyetin ilanından sonra Türk dış politikasına yön veren iki temel ilke aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. 1960’da hükümete iktisadi ve sosyal konularda danışmanlık yapmak üzere oluşturulan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi 24 Ocak Kararları olarak bilinen istikrar programının kısa vadeli hedefleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Türkiye’nin Batı Bloğu içindeki yeni konumu açısından en önemli adımların ilki olan ve Soğuk Savaş’ın başlangıcı olarak nitelendirilen gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. CHP’nin 1939’da yapılan 5 Olağan Kongresi’nde “parti-devlet özdeşliğinden” vazgeçilmesi ve hükümet çalışmalarının kontrol edilmesi amacıyla aşağıdakilerden hangisi kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Milli Birlik Komitesi tarafından himaye edilen Türk Kültür Derneği’nin amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Demokrat Parti döneminde kurulan Tahkikat Komisyonu'nun en önemli işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. 24 Temmuz 1963’te yürürlüğe giren ve 1970 muhtırasından sonra askıya alman kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Köy Enstitülerinin kurulmasında ve geliştirilmesinde çaba gösteren eğitimcilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi 14 Mayıs 1950’de seçimleri kazanarak iktidara gelen Demokrat Parti Hükümeti’nin programında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

19. II. Dünya Savaşı sırasında hükümete ekonomik hayatın her alanını kontrol etme olanağı tanıyan yasal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. 1961 Anayasası ile radyo alanında yapılan en önemli düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…