Google Adsense Kodu

Aile Eğitimi – Çalışma Testi (1)

Aile Eğitimi – Çalışma Testi (1)

1. Sistemik aile kuramının gelişmesinde önemli katkıları bulunan “genel sistem teorisi”ni formüle eden kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi yapısal özelliklerine göre tanımlanan “kontrolden çıkmış aile” tipinin özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik öncesi çocukları olan ailelerin başarması gereken gelişimsel görevlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aile sisteminin farklı farklı durumlardan başlayarak farklı yollarla aynı duruma ulaşma ilkesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Sistem kuramına göre aileyi açıklayan aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Ailedeki sorunların çözümünde problem dilini kullanmak yerine çözüm dilini öneren aile kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi boşanmanın çocuk üzerine etkilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Kadın ve erkekler arasındaki iletişim farklılıkları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

9. 20-30 yaşlarında, 12 yıldan az evlilik süresine sahip kişilerin sorunlarla baş edebilme yetersizliği ya da hayal kırıklığına bağlı olarak, kısa süreli, duygusal yakınlığı az olan bir ilişki yaşaması olarak tanımlanan evlilik dışı ilişki türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi iletişimde “ben dili”ni kullanmanın faydalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. __________ iletişim sorunlarının oluşmasındaki en önemli etmendir. Mesajda kullanılan kelimeler, ses tonu, beden dili özenle seçilmeli ve söylenmek istenen tüm ayrıntıları içermelidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

12. Herhangi bir nedenden ötürü (çekindikleri ya da küs oldukları) insanların birbirleri ile iletişim kurmaması ________ türüdür. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. Kadın ya da erkeği biyolojik özellikleriyle tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi cinsel işlev bozukluğu gelişimine zemin hazırlayan faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Cinsel kimlikle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aile tutumları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Oyun evreleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Zamana bağlı modele göre, engelli çocuğa sahip olan anne-babaların gösterdiği tepki aşamalarından birincisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Akran zorbalığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşırı ilgisiz aile tutumu ile yetişen çocukla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Aile Psikolojisi ve Eğitimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…