Google Adsense Kodu

Afet Yönetimi Senaryo Uygulamaları – Çalışma Testi (3)

Afet Yönetimi Senaryo Uygulamaları – Çalışma Testi (3)

Soru 1- Aşağıdakilerden hangisi değerlendirme ekibinde yer alacak olan kişiler de olması beklenen kişisel özelliklerden değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Tatbikat Sonuç Raporu’nun içeriği için standart bir rapor biçimi bulunmamaktadır. Bununla birlikte raporda genellikle aşağıdaki başlıklardan hangileri yer almalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangileri acil durum olarak sayılabilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Afet olayı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi afetin özelliklerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Birleşmiş Milletler, 1990-1999 yılları arasını ne yılı olarak ilan etmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- NATO ülkelerinin ve ortaklık ülkelerinin krizlerin, çatışmaların ve afetlerin sonuçlarının üstesinden gelebilmesi ve bu konuda yapılan hazırlıkların yardımlaşma yürütülmesi için NATO kapsamında kurulmuş bir oluşumdur. Yukarıda tanımı verilen terim hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangisi/hangileri Türkiye Afet Müdahale Planının (TAMP) amaçlarındandır?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Trafik kazaları toplumlar için tehlike oluşturan ana olay türlerinden hangisi içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Kökeni ne olursa olsun, potansiyel bir tehlikenin belirlenmesi için seçeneklerden hangisi ile ilgili çalışma yapılması gerekmez?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Doğa, insan ve teknoloji kaynaklı tehlikelerin muhtemel yaygınlık ve şiddet derecelerini ortaya koymak için, belirli kriterlere göre hazırlanmış haritalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Zarar görebilirlik kavramı kaça ayrılır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Aşağıdakilerden hangisi yangın tatbikatlarının amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Operasyonel testler olan tatbikatlar, operasyonel hataları ve zayıflıkları tespit etmede etkin olarak kullanılmaktadır. Bu ifade tatbikatın hangi amacı kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Hiçbir on hazırlık ve on bilgilendirme yapılmadan icra edildikleri takdirde; doğru sonuçlar verme olasılığı daha yüksek olan tatbikat türü hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye Afet Müdahale Planında belirtilen olay türlerinin dışında kalır?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Afetle ilgili planların yanı sıra, konu ile ilgili eğitim ve tatbikatlar da mutlaka ________ dayandırılmalıdır. Cümlede boşluk kısmına gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıdaki eylemlerden hangisi afete hazırlık aşamasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Enkaz yönetimi aşağıda verilmiş olan afet yönetim sistemi aşamalarından hangisine dahildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Afet senaryoları için risk analizi ne açıdan önemlidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Senaryosu ve Tatbikatlar - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: