Google Adsense Kodu

Adalet Meslek Etiği – Çalışma Testi (5)

Adalet Meslek Etiği – Çalışma Testi (5)

1. Aşağıdakilerden hangisi ahlaken değerli görülen bir durumun gerçekleştirilmesi için kişinin sahip olması gereken yetenek, beceri kapasite ve yeterlilik anlamındadır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi ahlaki değer yargısına örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi ahlak anlamında değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Evrende doğal bir neden olmadan hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini savunan görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Belirli bir insan topluluğunda, bu insan topluluğunun üyelerinin birbirleriyle ilişkilerini belirleyen eylem modellerine veya normlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi ahlaki olmayan yükümlülük yargısına örnektir?

Doğru! Yanlış!

7. Etik düşünme eylemine ahlak kazandırmayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Çok önemli bir işe yetişmek zorunda olan Mehmet’in yolda gördüğü acı çeken köpeğe yardım edip etmemek arasında kalması ve sonra vicdanın sesini dinlemesi gerektiğini düşünerek köpeğe yardım etmesi durumunda Mehmet’in eylemindeki gerekçe ne tür bir gerekçelendirmedir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi birinci düzey gerekçelendirme sınıflarından biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Ahlaki duyarlılığın gelişmediği bir noktadan, etik düşünmenin en olgun haline kadar giden bir çizgideki ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi meta-etik kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Okulda başarılı olmasına rağmen okul masraflarını ödeyemediği için okulu bırakmak üzere olan Ahmet’e, X Şirketi’nin burs vermesine gerekçe olarak mevcut durumda Ahmet’in iyi bir gelecek imkanı olamayacağını, bunu sağlamak istediklerini belirtmesi ne tür bir gerekçelendirmedir?

Doğru! Yanlış!

13. Ahlaken doğru eylemin belirlenmesinde kişilerin eylemlerinden çok kişilik özelliklerine vurgu yapan etik kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Toplumdaki çıkar çatışmalarında çoğunluğun azınlığa üstün tutulması gerektiğini kabul eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kamu hizmeti sunumu sırasında vatandaşlarla girilen ilişkide hakaret etme, saygısız ve kaba davranma, azarlama anlamındadır?

Doğru! Yanlış!

16. Türk kamu yönetimindeki yolsuzluk ve ahlaka aykırı davranışların nedenleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Türk kamu yönetimindeki yolsuzluk ve ahlaka aykırı davranışların nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi devletin eylem ve işlemlerinin hukuka dayanması ve bu eylem ve işlemlerin bağımsız yargı organlarınca denetlenmesi anlamındadır?

Doğru! Yanlış!

19. Kamu görevlisi olmanın verdiği gücü, işkence veya şiddet uygulama gibi eylemlerle kötüye kullanmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi halk hizmeti gören devlet organlarının tümü anlamındadır?

Doğru! Yanlış!

Adalet Meslek Etiği - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: