Google Adsense Kodu

Yangın Tehlikesi ve Yangın Güvenliği – Çalışma Testi (1)

Yangın Tehlikesi ve Yangın Güvenliği – Çalışma Testi (1)

Soru 1- Bir trafo merkezinde çıkan yangın hangi yangın sınıfında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Akaryakıt yangınlarına en etkili müdahale ne ile yapılır?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- 1 Eylül 1923 tarihindeki yangın aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen yangın aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Yangına müdahalede karşılaşılan en güç safha hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Alevli yanan gaz yanıcılarıyla hızla karışan ve hızlı yayılabilen tehlikeli yangınlarının yangın sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Ortamda oluşan basıncın etkisiyle pencereler, kapılar gibi zayıf yapı elemanlarının patlamaya başlayıp böylece ortama giren taze havadaki oksijenin de etkisiyle yangın mekanında bulunan tüm yakıt olabilecek malzemelerin (donatılar, halılar, tablolar, aletler vs.) tutuştuğu evreye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Yangına karşı yapı elemanları ile duman ve ısı geçirmez alanlara ayrılmış bölge olan Yangın kompartımanı en az kaç dakika yangına dayanabilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- İstanbul'da geçmişte gerçekleşmiş olan aşağıdaki yangınlardan hangisi itfaiyenin yanlış müdahalesi sonrası kontrolden çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıda verilen yıllardan hangisinde Fundalık Orman yangın sayısı en fazladır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Yangın ve Yangın Güvenliği - Vize (Ünite-1) Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: