Google Adsense Kodu

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

1. Örgütün performansının çalışanların motivasyonu ile sağlanacağını düşünen bu sebeple çalışmalarını motivasyon, informal ilişkiler ve liderlik üzerine bina eden bir yönetim yaklaşımı nedir?

Doğru! Yanlış!

2. Genel olarak ortak bir amaca ulaşmak üzere karşılıklı bağımlılık ilişkisine sahip >parçalarda oluşan bütüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisinin en alt basamağı olan fizyolojik ihtiyaçlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi yönetim fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. İhtiyaçlar hiyerarşisini geliştiren psikolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin kavramsal unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmenin planları çerçevesinde örgütlenen unsurların, örgütsel amaçları gerçekleştirecek tarzda harekete geçirilmesi işletmenin hangi fonksiyonu olarak adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmeciliğin tarihsel gelişiminde, örgüt başarısında insan unsurunun önemine ilk kez değinilen yaklaşım hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisinde “Açlık, susuzluk, uyku, cinsellik” aşağıdakilerden hangi ihtiyaç kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin çevresel belirsizliğe neden olan faktörlerin etkilerini azaltmak için izleyeceği yollardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir ülkede belirli bir dönemde üretilen tüm nihai mal ve hizmetlerin parasal değeri hangi kavramı oluşturmaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangi yöntem uzmanların birbirlerinden habersiz bir şekilde görüşlerini bildirmelerinin ardından işletme yöneticileri tüm görüşleri derler ve tekrar uzmanlara gönderilerek uzlaşmaya varılmasıyla gerçekleştirilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi işletme içi çevrenin aktörlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmelerde çevresel belirsizlik ve uyum ile ilgili karmaşık ve dinamik yapıyı tarif eden özellikler hangi şıkta doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletmelerde dış çevreyi analiz etmede kullanılan yöntemlerden işletmenin güçlü/zayıf yönlerinin ve işletmenin karşılaşacağı fırsat/tehditlerin analiz edildiği uygulama hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir ülkenin para biriminin bir başka ülke para birimi cinsinden değerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. "İşletme hem çok sayıda farklı dış çevre faktörü ile etkileşim hâlinde hem de çevre koşulları hızla değişiyorsa _________________ söz konusudur." Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere getirilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aynı ihtiyacı karşılayabilen ürünlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini, işletmenin karşılaşacağı fırsatları ve tehditleri sistematik bir şekilde incelemeyi sağlayan analiz yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2019-2020 - İşletme İlkeleri - Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…