Google Adsense Kodu

2018-2019 – Üretim Yönetimi – Final Deneme Sınavı

2018-2019 – Üretim Yönetimi – Final Deneme Sınavı

1. Aşağıdaki etkenlerin hangisi tedarik zinciri yönetiminin ortaya çıkışına yol açmıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangileri Toplam Kalite Yönetiminin temel ögeleri arasındadır?

Doğru! Yanlış!

3. Çıktının birkaç girdiye oranı olarak hesaplanan verimlilik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Küreselleşme ve tedarik zinciri yönetimi ilişkisi son otuz yılda nasıl bir etkileşim içindedir?

Doğru! Yanlış!

5. Çok faktörlü verimlilik kavramının açıklaması aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

6. Durum analizi sonucunda WO stratejisi benimsenmesi durumunda işletme aşağıdakilerden hangisine öncelik verir?

Doğru! Yanlış!

7. Tasarlanacak ürünün ana hatlarının ortaya çıkarıldığı tasarım süreci basamağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Kalite Evi’nin çatısını aşağıdakilerden hangisi oluşturmaktadır?

Doğru! Yanlış!

9. Kapasite ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. ABC analizinde ürünlerin sınıflandırılması aşağıdaki kriterlerden hangisine göre yapılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

11. Ürün yapısını tanıtmak için kullanılan ürün ağacı kavramının tanımı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

12. Verimlilik ölçümü ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi ürünlerin yaşam eğrisi ile ilgili yanlış bir ifadedir?

Doğru! Yanlış!

14. Ürüne göre yerleşim tasarımında hat dengelemesi adı verilen planlama faaliyetinin uygulama amacı nedir?

Doğru! Yanlış!

15. İtalyan ekonomist Pareto, zenginliğin büyük bölümünün nüfus içinde küçük bir kısım tarafından sahip olduğu ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların stok yönetimine uygulanması ile hangi yöntemi ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki kavramlardan hangisi ürünü tanımlayan ve ürünü oluşturan alt-montaj, parça ve bileşenlerin listesini içeren mühendislik dökümanı malzeme listesi olup malzeme listesinin şematik gösterimidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Planlama döneminin sonuna kadar gereksinim duyulan tahmini miktarı gösterir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi, birden fazla isimle bilinen ve aynı zamanda geliştiricisinin ismiyle de anılan, kalite geliştirme ve problem çözme tekniklerinden birisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi MRP(Malzeme Gereksinim Planlaması) sisteminin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden başlıklardan hangisi İş fırsatlarını ve tehlikelerini belirlemek için piyasadaki ekonomik ve politik eğilimler ile toplumdaki değişimleri analiz etmektir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Üretim Yönetimi - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…