Google Adsense Kodu

2018-2019 – Türk Siyasal Hayatı – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2018-2019 – Türk Siyasal Hayatı – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. Osmanlı’da savaş meydanlarında karşılaşılan zorlukları önlemek amacıyla kurulan Mühendishane-i Berri Hümayun ve Mühendishane-i Bahri Hümayun hangi tarihlerde kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

2. Osmanlı’da köylüler tarafından ekilip biçilen topraklar karşılığı alınacak vergileri toplayan, bunun karşılığında padişahın kendisi için takdir ettiği miktarda asker bulunduran kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Türkiye Cumhuriyetinin ilk sivil cumhurbaşkanı kimdir?

Doğru! Yanlış!

4. Askerlerin siyaset üzerindeki etkisini doruğa çıkaran olay aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Babıâli Baskını’nı kim gerçekleştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir kurumun ya da bir devletin başka bir kurumu veya devleti belirli bir konuda uyarmak için verdiği yazılı belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi 24 Ocak Kararlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. “Hukuksal açıdan kendi çıkarlarını koruyacak yetkinlik düzeyinde olmayan kişilerin haklarının korunması için kendisine yardım edilmesi anlamına gelir.” Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Türkiye’nin Kore Savaşında Güney Kore’ye asker göndermesi hangi uluslararası kuruluşa kabul edilmesi sonucunu doğurmuştur?

Doğru! Yanlış!

10. Anadolu ve Rumeli Mudafaa-i Hukuk cemiyeti ne zaman ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Kadro dergisi etrafında toplandıkları için Kadrocular olarak adlandırılanlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi 1923 İzmit İktisat Kongresi'nde alınan kararlarla paralellik gösteren iktisat politikalarından değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı'nın ana hedef ve stratejileri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Osmanlı Devleti'nde yabancılara öncelikle ekonomi alanında tanınan ayrıcalıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki hangi girişimle Amerika Birleşik Devletleri II. Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’ye ekonomik yardım yapmaya başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

16. 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye birinci iktisat kongresi hangi ilimizde düzenlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı hangi yılda uygulamaya konulmuştur?

Doğru! Yanlış!

18. 1948 tarihli Türkiye İktisat Kongresi aşağıdaki illerden hangisinde yapılmıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Truman Doktrini ve Marshall Planı’nın temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. 1932-1937 arasında İktisat Vekili ve 1937-1939 arasında Başbakan sıfatı ile bu dönemde egemen olan devletçi politikaları belirleyen ve uygulayan kadronun başında aşağıdaki siyasetçilerden hangisi vardı?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türk Siyasal Hayatı - Final (7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…