Google Adsense Kodu

2018-2019 – Sosyal Psikoloji II – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

2018-2019 – Sosyal Psikoloji II – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

1. Friedler’in Durumsallık Modelinde Liderin etkinliğinde rol oynayan kaç önemli öğe ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Friedler’in Durumsallık Modelinde Liderin etkinliğinde rol oynayan öğeler aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

3. “Lider ve astları arasındaki karşılıklı ilişkileri ifade eder. Lider ve astlar arasında karşılıklı sevgi, saygı, güven varsa bunlar iyi ilişkilerin işaretidir.” Yukarıda verilen ifade aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

4. Yol amaç modeli kim tarafından gerçekleştirilmiş bir yaklaşımdır?

Doğru! Yanlış!

5. Michigan State Üniversitesi araştırmalarında liderlik davranışı kaç şekilde belirlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

6. Michigan State Üniversitesi araştırmalarında belirlenen liderlik davranışı şekilleri aşağıdakilerin hangisinde doğru şekilde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Blake ve Mouton’un yönetim biçim ölçeği kaç boyutu ele almaktadır?

Doğru! Yanlış!

8. Toplumlarda ve örgütlerde köklü değişikliklerin gerçekleştirilmesinde başarı ile uygulanabilen bir liderlik tarzıdır. Tanımı aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

9. Liderlikte 3. tip durumsallık modeli aşağıdakilerden hangisinde doğu olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. Vroom-Jetto-Jago modelinde beş tür davranış olduğundan söz edilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi astlardan gereken bilgiyi alıp, çözümü kendisi yapan bireyin davranışını ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

11. Belirli şartlar altında, belirli kişisel veya grup amaçlarını gerçekleştirebilmek üzere, bir kimsenin başkalarının faaliyetlerini etkilemesi ve yönlendirmesi süreci olarak tanımlanabilecek kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Liderlik ve yöneticilik arasındaki temel fark aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Fiziksel, zihinsel ve kişilikle ilgili nitelikleri temel alan liderlik yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Hangisi durumsal liderlik modelidir?

Doğru! Yanlış!

15. Toplumlarda ve örgütlerde köklü değişikliklerin gerçekleştirilmesinde başarı ile uygulanabilen bir liderlik tarzı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…